Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 16 oktober 2020

Apple bevestigt geruchten: Apple TV+ nog eens drie maanden gratis

Het was nog de vraag of mensen met een gratis Apple Plus-abonnement een verlenging van die periode konden krijgen. Apple geeft nu duidelijkheid.

Vorig jaar kreeg je bij de een aankoop van bepaalde Apple-producten Apple TV Plus één jaar gratis. Ook dit jaar doet Apple weer hetzelfde bij haar producten. Wie nu bijvoorbeeld een iPhone 12 koopt krijgt een jaar de streamingdienst erbij. Dat geldt echter alleen voor mensen die de dienst nooit eerder hebben afgenomen. Voor mensen die al een jaar gratis hadden was er geen duidelijkheid, tot nu.

Gratis Apple TV Plus

Er gingen verschillende geruchten voorafgaand aan de presentatie rond wat er nu met de gratis gebruikers zou gaan gebeuren. Een gerucht over drie maanden gratis deed de ronde. Dat nieuwtje blijkt nu gegrond. Apple gaat gebruikers die al in bezit zijn van Apple TV+ drie maanden gratis extra weggeven.

Verschillende gebruikers die de dienst al in het begin van september afnamen hebben een mail van Apple gekregen. Hun periode zou eigenlijk tot oktober doorlopen. “We geven jou extra tijd om de laatste Apple originals en de shows die terugkomen voor een tweede seizoen te ontdekken. Je hoeft helemaal niets te doen – blijk gewoon gratis doorkijken tot februari 2021.”

Het checken van je abonnement

Ook voor Apple TV Plus-klanten die de dienst betaald afnemen heeft Apple nieuws. De dienst blijft gewoon 4,99 euro per maand tot februari. Tot hoe lang je Apple TV Plus-abonnement geldig is, kun je checken bij de accountinstellingen. Als je daar helemaal naar onder scrollt naar abonnementen, kun je zien hoe lang jouw abonnement nog duurt.

Op Apple TV Plus komen ondertussen steeds meer series. Het laatste pareltje dat is toegevoegd is Ted Lasso. De komedieserie van Jason Sudeikis waarin hij een coach speelt van een Engelse voetbalclub scoort hoge ogen bij zowel het publiek als critici. Het scoort een dikke 8,7 op iMDB.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt geruchten: Apple TV+ nog eens drie maanden gratis
Sluiten