Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 5 oktober 2020

Apple Arcade zet in op titels om te concurreren met ‘Breath of the Wild’

Apple heeft een jaar geleden ongeveer de Apple Arcade gelanceerd. Het is een abonnementsservice, waarbij je voor een vast bedrag per maand los kunt gaan met diverse games zonder reclames of extra kosten.

Toch is het bedrijf zoekende. Momenteel bestaat het aanbod voornamelijk uit een aantal grappige en experimentele games, met hier en daar een echte hit. Toch ontbreekt het momenteel aan een echte must-have. Een game wat Zelda: Breath of the Wild is voor de Nintendo Switch. En daar moet verandering in komen.

Apple wil een Breath of the Wild-achtige game op de Apple Arcade

Deze uitspraak over de Apple Arcade is gedaan door Twitter-gebruiker Fudge. Deze persoon staat bekend als een lekker van Apple-informatie. Fudge heeft nog niet echt een flinke reputatie, maar wist in het verleden ons een blik te geven op verschillende nieuwe elementen van iOS. Deze keer wordt er gesteld dat Apple van plan is om flink te investeren in games en titels te laten produceren die te vergelijken zijn met Breath of the Wild van Nintendo.

Om dat te bereiken zouden er games gemaakt worden die enkel draaien op de nieuwste hardware. Daarom zou er een nieuwe A12X/X AppleTV in ontwikkeling zijn. Datzelfde geldt voor een controller die in staat moet zijn om games op een goede manier te kunnen spelen. Dat terwijl PlayStation 4 en Xbox One-controllers ook aangesloten kunnen worden op Apple-producten.

Eerst zien dan geloven

Hoewel het goed klinkt dat Apple geld wil stoppen in een gameprogramma, is het ook wel een geval van eerst zien, dan geloven. Voordat het bedrijf de Apple Arcade lanceerde, waren er lang geruchten dat ze zelf een spelcomputer op de markt zouden brengen. Dit lijkt weer een beetje op dat verhaal met een speciale AppleTV die de beste games zou kunnen afspelen.

Reageer op artikel:
Apple Arcade zet in op titels om te concurreren met ‘Breath of the Wild’
Sluiten