Apple AirTag: alles wat we weten over de verwachte Tile-concurrent

 

Het gerucht hangt al enige tijd in de lucht, maar deze week gaat het mogelijk echt gebeuren: de aankondiging van de AirTag. Volgens geruchten gaat Apple hun eigen Tile concurrent tijdens het Hi, Speed event tegelijk met de iPhone 12 onthullen. Wat we kunnen gaan verwacht van deze AirTag hebben wij voor je op een rij gezet.

Voor wie niet bekend is met Tile even een korte uitleg. Dit bedrijf maakt zogenaamde tracker tags. Dit zijn sleutelhangers, pasjes en stickers die je met behulp van GPS en bluetooth terug kunt vinden. Je stopt deze in je portemonnee of hangt er eentje aan je sleutelbos zodat je deze sneller kunt vinden als je ze weer eens kwijt bent.

Vernieuwde Zoek Mijn-app

Hoewel er meerdere partijen zijn die dit soort tracker tags maken, is Tile op dit moment de grootste. Nog wel, want het lijkt er sterk op dat Apple binnenkort met een geduchte concurrent gaat komen. Hoe deze tags gaan heten is nog niet bekend, maar volgens 9to5Mac gaat het AirTag worden. Deze naam is namelijk al gespot in iOS 13.2. Ook ontdekten zij dat deze tags van Apple gekoppeld worden aan je iPhone. Vervolgens kun je ze volgen via de Zoek Mijn-app.

Deze versie van de tracker applicatie is beschikbaar sinds iOS 13 en is een samenvoeging van Zoek Mijn iPhone en Zoek mijn vrienden. Niet alleen de naam van de applicatie is veranderd, ook wat je ermee kan vinden. Zo kun je ook je Airpods en AirPods Pro toevoegen. De oordopjes van Apple kun je gemakkelijk kwijtraken, dus dit is een welkome verbetering.

AirTag tot op 5 centimeter nauwkeurig

Maar daar gaat het naar verwachting niet bij blijven. Volgens geruchten gaat de app verder uitgebreid worden en dat komt mede door de AirTag. Zoals het er nu uitziet komt er een apart tabje genaamd ‘items’. Hierin kun je dan bijvoorbeeld je AirPods terug gaan vinden, maar ook spullen die je hebt voorzien van een AirTag. Deze kun je een naam geven zodat je altijd een overzicht hebt van waar je spullen zijn.

Mocht je iets kwijtraken, dan kun je deze waarschijnlijk tot op 5 á 10 centimeter nauwkeurig lokaliseren. Althans, als je een iPhone 11 (of 12) hebt. Deze is namelijk, naast Bluetooth, voorzien van een U1 chip die gebruik maakt van ultra-wideband technologie. Hiermee kun je de positie van een voorwerp nog preciezer bepalen.

FindMyItems
De nieuwe ‘FindMyItems’ functie in iOS 13 (klik/tap voor groter).

Of de tags ook voorzien gaan worden van deze chip is nog onbekend, maar dit is wel aannemelijk. Deze techniek zou de AirTag namelijk een stuk preciezer maken dan concurrenten zoals Tile. Deze maken namelijk alleen gebruik van GPS en bluetooth. Hierdoor zijn ze tot ongeveer vijf meter nauwkeurig. Niet slecht, maar iets in je huis terugvinden wordt er niet veel makkelijker op. Het lijkt erop dat de AirTags daar geschikter voor gaan zijn.

Meer opties om je AirTag te vinden

Verder wordt er verwacht dat de AirTag je een melding geeft wanneer een voorwerp opeens ver van je verwijderd is. Wel zo handig als je regelmatig iets laat liggen. Daarnaast gaan er ook geruchten dat de AirTag AR gaat ondersteunen. Dit zou betekenen dat je met je iPhone de ruimte kan scannen en vervolgens direct ziet waar de AirTag ligt.

Verder wordt er ook gesproken over een zogenaamde ‘lost mode’. Wanneer je de AirTag in deze modus zet, kunnen ook andere iPhone gebruikers deze tag lokaliseren. Handig wanneer je bijvoorbeeld thuiskomt van vakantie en tot de conclusie komt dat je iets hebt laten liggen aan de andere kant van de wereld.

Oplaadbaar en waterdicht

Het meest recente gerucht is dat de AirTag waterdicht is en dat je deze kunt opladen. Dat ze tegen water kunnen komt niet als een verrassing, maar dat ze oplaadbaar zijn wel. De verwachting was deze de AirTag, net als de meeste concurrenten, zijn stroom zou gaan halen uit een knoopcelbatterij. Dat blijkt nu toch niet zo te zijn. Het gerucht is dat je de AirTag draadloos kunt opladen. Vergelijkbaar met hoe je nu een Apple Watch oplaadt.

Wanneer de Apple AirTag gaat verschijnen is nog gissen, maar volgens Ming-Chi Kuo hoeven we niet lang meer te wachten. De doorgaans welingelichte analist beweerde eerder dit jaar dat de AirTag in het derde kwartaal van 2020 op de markt gaat komen.

Releasedatum Apple AirTag

Het is daarom aannemelijk dat de AirTags tijdens het Hi, Speed event onthuld gaan worden. Helaas verschenen er afgelopen weekend ook berichten die iets anders beweren. Zo meldt 9to5mac dat de AirTag mogelijk is uitgesteld en pas in maart 2021 getoond gaat worden. Afwachten dus.

Reageer op artikel:
Apple AirTag: alles wat we weten over de verwachte Tile-concurrent
Sluiten