Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 oktober 2020

Apple mogelijk bezig met gloednieuwe AirPods, voorzien van bekend ontwerp

De Apple AirPods 2 zijn zonder twijfel een van de populairste True Wireless oordopjes van de gehele markt. Waar de AirPods Pro voor veel mensen een stap te hoog lijkt te zijn, schieten de “reguliere” oordopjes van Apple als warme broodjes over de toonbank. Logisch dus dat Cupertino bezig is met de productie van vernieuwde varianten.

Althans, dat is het nieuws dat Bloomberg naar buiten brengt naar aanleiding van een aantal bronnen. Volgens de nieuwsoutlet introduceert Apple begin 2021 zowel een nieuwe versie van de AirPods als van de AirPods Pro. En die zijn dan voorzien van een vrij bekend ontwerp.

Apple bezig met gloednieuwe AirPods

De Apple AirPods 2 zijn niet voor niets populair. Ze hebben kwalitatief gezien ook voldoende te bieden. Onlangs testte ik voor WANT zes verschillende True Wireless oordopjes. Ik keek naar zaken als geluidskwaliteit, ontwerp, accuduur en het doosje dat erbij zit. De Apple AirPods 2 kwamen als winnaar uit die test en om heel eerlijk te zijn was dat niet tegen de verwachting in. Het is wat dat betreft dus best goed dat Apple bezig is met een opvolger. Niet alleen voor de AirPods 2, maar ook zeker voor de AirPods Pro.

Voor beide True Wireless oordopjes geldt dat het ontwerp niet hetzelfde zal blijven. De AirPods 2 zouden op dit gebied namelijk meer op het Pro-model gaan lijken. De steeltjes worden naar verluidt korter en de tipjes kunnen worden vervangen. Hierdoor worden dit echte in-ear oordopjes en daar zal niet iedere consument blij mee zijn. Verder verwacht Bloomberg een verbeterde accuduur en dat Apple de derde generatie AirPods in de eerste helft van 2021 aankondigt.

AirPods Pro AirPods 3
De AirPods Pro

Wat betreft de AirPods Pro kunnen we volgens Bloomberg ook wel wat wijzigingen verwachten. Het bedrijf uit Cupertino zou de oordopjes namelijk voorzien van een opvallend nieuw ontwerp. Zo is de verwachting op dit moment dat de kenmerkende steeltjes verwijdert zullen worden. Hierdoor ligt het ontwerp meer in lijn met de Galaxy Buds Plus van Samsung en Pixel Buds van Google. Niet vanwege het feit dat Apple deze nu persé zo mooi vinden, maar meer vanwege de compactheid van de oortjes en de doosjes. Dit was tot op een heden een grote uitdaging voor Apple en hiermee lijkt deze opgelost te zijn.

De verwachting is dus dat we in de eerste helft van 2021 beide Airpods-modellen te zien krijgen. Of dat ook echt het geval is, zal de tijd ons leren.

Reageer op artikel:
Apple mogelijk bezig met gloednieuwe AirPods, voorzien van bekend ontwerp
Sluiten