Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Hardware 12 oktober 2020

AirPods Studio: alles wat je moet weten over de koptelefoon

Apple houdt morgen het Hi Speed-evenement. Naast een nieuwe iPhone, kunnen we waarschijnlijk nog meer verwachten. Wellicht de nieuwe AirPods Studio. Maar wat kun je daar precies van verwachten? Wij zetten het op een rijtje.

De verwachtingen voor het Hi Speed-evenement morgen zijn hoog. Nadat het eerder al het Time Flies-evenement hield voor de presentatie van onder andere de Apple Watch Series 6, lijkt het nu tijd voor de nieuwe iPhones. Daarnaast is het mogelijk dat Apple nog meer gaat presenteren. Mogelijk zien we voor het eerst de Apple AirTags en eindelijk de AirPods Studio. Wat kunnen we van de eerste overear-koptelefoon van Apple verwachten?

Komt de AirPods Studio deze maand?

Hoewel er ook geruchten gaan dat de AirPods Studio mogelijk uitgesteld is tot november, behandelen we de koptelefoon vandaag alsnog, aangezien er toch een kansje is dat we ‘m morgen zien. Door de grote rookwolk die daar omheen hangt weten we dus ook nog niet wanneer deze in de winkel verkrijgbaar zijn en op welke datum je kunt pre-orderen.

Gelukkig is niet alles een compleet zwart gat omtrent de AirPods Studio. Zo zijn er al verschillende geruchten over wat we precies kunnen verwachten. Als we de verschillende leakers moeten geloven komen er twee verschillende versies op de markt. De eerste is een sportmodel. Deze kost 350 dollar. Daarnaast komt er een luxere en meer high-end versie. Deze bestaat uit meer premium-materialen als leer en metaal. Dat zie je ook terug aan de prijs. Het heeft een prijskaartje van 599 dollar.

Active Noise Cancellation

Voor zo’n prijs mag je natuurlijk Active Noise Cancellation verwachten en dat hebben beide modellen dus ook. Daarnaast zit in beide versies van de AirPods Studio waarschijnlijk ook een H1-chip, gezien deze ook al in de normale AirPods zitten. Dat betekent dat je gewoon Hey Siri kunt roepen en de koptelefoon wat beter omgaat met batterijduur.

Neck Detection

Een van de andere grote geruchten over de AirPods Studio is dat deze Neck Detection heeft. Door middel van sensoren kan de koptelefoon achterhalen of je hem op je hoofd hebt of om je nek. Daarmee pauzeert hij automatisch wanneer deze niet op je oren zit. Je kunt het vergelijken met het uitdoen van je normale AirPods. Diezelfde sensoren kunnen merken welke kant je aan de linker of rechter kant hebt, om zo het geluid optimaal af te spelen.

Wisselende pads

Het wordt bij de AirPods Studio ook mogelijk om onderdelen te vervangen. Zo zijn de pads van de koptelefoon magnetisch en dus kun je die omwisselen voor eentje die groter of kleiner is. Daarnaast zou je ze ook kunnen aanpassen voor de activiteit waarmee je bezig bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods Studio: alles wat je moet weten over de koptelefoon
Sluiten