Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 9 oktober 2020

Adobe kondigt Photoshop en Premiere Elements 2021 aan: dit is er nieuw

Adobe heeft officieel Photoshop Elements 2021 en Premiere Elements 2021 onthuld: programma’s waarmee je gemakkelijk foto’s en video’s bewerkt. De nadruk van deze programma’s liggen ook op het delen van je bewerkte content. Dit jaar mag een aantal verbeteringen verwachten voor beide applicaties.

Photoshop Elements 2021 biedt onder meer een nieuwe opties aan waarmee je met één druk op de knop een gifje maakt. Zo kun je heel snel een geanimeerde afbeelding delen op sociale media. De optie fine-tune face tilt zorgt ervoor dat gezicht ook allemaal netjes op de foto komen te staan. Daarnaast zijn er templates beschikbaar gesteld voor het toevoegen van quotes aan afbeeldingen. Bovendien biedt Adobe voor Photoshop Elements 2021 58 stappenplannen aan voor het bewerken van foto’s, zodat je kunt bewerkstelligen wat je in je hoofd hebt zitten. Dat gaat onder meer met de volgende onderdelen:

  • Moderne duotones: met deze optie kun je foto’s bewerken zodat ze zichtbaar zijn in twee kleurentonen. Je kunt kiezen uit presets met gangbare formaten voor sociale media, je kunt een gradiënt toevoegen en nog veel meer.
  • Landschappen perfectioneren: met de functie vervang je de lucht of een landschap en haal je bijvoorbeeld nevel weg. Ook kun je ongewenste onderdelen uit de foto schrappen.
  • Objecten verplaatsen, groter of kleiner maken of verwijderen: het moet nu veel gemakkelijker zijn dan ooit bepaalde objecten uit foto’s te verwijderen, hen een andere positie te geven of heb groter of kleiner te maken.

Photoshop Elements en Premiere Elements 2021

Naast Photoshop Elements 2021, kunnen we ook rekenen op Premiere Elements 2021. Met Premiere Elements 2021 krijg je toegang tot bepaalde tools die het veel gemakkelijker moeten maken object of gebied te selecteren in beeld. Ook kunnen veel effecten nu meteen afgespeeld worden, zonder dat daardoor eerst gerenderd hoeft te worden. Bovendien zijn er 21 nieuwe nummers toegevoegd die je aan je video’s kunt toevoegen. Verder zijn er 25 stappenplannen die je helpen een betere video te maken. Daarbij helpen de volgende onderdelen ook:

  • Dubbele exposure-video’s: je kunt een video afspelen binnen een foto en zo het beste van beide werelden combineren.
  • Geanimeerde, matte overlays: je kunt video’s voorzien van matte overlays. Die overlays kun je voorzien van verschillende maten en animatiestijlen. Dat effect is beschikbaar voor complete video’s, bepaalde scenes of transities.

Je kunt beide programma’s nu aanschaffen voor macOS en Windows via de Adobe-website. Een bundel kost 151,25 euro, terwijl de programma’s los allebei 100,43 euro kosten.

Reageer op artikel:
Adobe kondigt Photoshop en Premiere Elements 2021 aan: dit is er nieuw
Sluiten