4K YouTube-video’s binnenhalen op je Mac? Met deze tool is het zo gepiept!

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
macOS Big Sur YouTube 4K 16x9
(Afbeelding: Apple, montage: OMT)

Wanneer je 4K YouTube-video’s wil downloaden op je Mac, dan heb je de 4K Video Downloader nodig. Dit is namelijk een handig programma waarmee je video’s met een druk op de knop binnenhaalt. Met de app download je enkele video’s, een afspeellijst of een compleet kanaal. Ook werkt het programma met andere diensten, zoals TikTok, Facebook en Twitch.

Het programma, dat overigens ook gewoon beschikbaar is voor Windows, stelt je in staat video’s in 4K-kwaliteit te downloaden. Het werkt met een groot aantal websites die zowel audio- als videocontent aanbieden, zoals YouTube, Vimeo, TikTok, SoundCloud, Flickr, Facebook, Instagram, Daily Motion, Likee en Tumblr. Je kunt bovendien streams downloaden die zijn verschenen op Twitter en YouTube Gaming. 3D-video’s zijn op te slaan en daarna af te spelen op je computer of televisie en datzelfde geldt voor video’s die in 360 graden opgenomen zijn. Middels een Smart Mode kun je groepen video’s of audiobestanden downloaden, die vervolgens in dezelfde kwaliteit opgeslagen worden. Ook kunnen georestricties omzeild worden via het programma.

4K Video downloader
4K Video Downloader op de Mac. (Bron: 9to5Mac)

YouTube-video’s in 4K downloaden

De app 4K Video Downloader geeft je verder volledig de controle over de kwaliteit waarin je wil downloaden. Je kiest je eigen bestandsformaat en videoresolutie (tot 8K). De video’s kunnen vervolgens op allerlei apparaten afgespeeld worden. Denk dan aan een iPhone, iPad of een Android-apparaat. Je kunt privé video’s downloaden en ook annotaties en ondertiteling opslaan als een srt-bestand.

Aanvankelijk is de 4K Video Downloader gratis te downloaden en te gebruiken. Je krijgt dan wel te maken met beperkingen, maar hebt geen gedoe met creditcards of probeerperiodes. Je kunt dertig video’s per dag, tien video’s per afspeellijst en vijf video’s per kanaal downloaden. Met het Starter-abonnement, het gratis abonnement, kun je één video per keer downloaden. Wanneer je kiest voor een betaald abonnement, dan kun je video’s in bulk binnenhalen.

4K Video Downloader

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  computer space

  Als Youtube slim is bieden ze het zelf aan voor de prijs die de contentmaker zelf kiest. Lijkt me mooi alternatief voor de kleine makers. Om nu een derde partij te betalen voor content die niet van hun is, en waarvan de rechten enkel voor streaming bedoeld zijn is behoorlijk dubieus. Gratis zou ik het nog wel kunnen waarderen met oog op lesmateriaal, maar zo is het heel raar.

 • Profielfoto
  error

  Met Downie gaat het ook prima.

 • Profielfoto
  polansky

  Het is wat Computer Space zegt.
  Uiteindelijk is het gewoon een ‘illegale download’ en steel je de rechten van de contentmaker.

  Maar omdat er achter Youtube weinig grote namen zitten die dure advocaten kunnen betalen zullen er weinig kleine contentmakers zijn die stappen kunnen ondernemen.

  Het zou goed zijn als Youtube inderdaad de contentmaker in staat zou stellen om zijn video’s tegen een klein bedrag aan te kunnen bieden als download.

  Met name diegenen die tutorials maken zouden daar baat bij kunnen hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik gebruik 4K Video Downloader regelmatig om mijn eigen content te ‘downsamplen’ om elders te kunnen doorsturen, te archiveren, te uploaden naar Facebook, etc.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  En dan is het zonder reclame in het fimpje?