Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 5 oktober 2020

4K YouTube-video’s binnenhalen op je Mac? Met deze tool is het zo gepiept!

Wanneer je 4K YouTube-video’s wil downloaden op je Mac, dan heb je de 4K Video Downloader nodig. Dit is namelijk een handig programma waarmee je video’s met een druk op de knop binnenhaalt. Met de app download je enkele video’s, een afspeellijst of een compleet kanaal. Ook werkt het programma met andere diensten, zoals TikTok, Facebook en Twitch.

Het programma, dat overigens ook gewoon beschikbaar is voor Windows, stelt je in staat video’s in 4K-kwaliteit te downloaden. Het werkt met een groot aantal websites die zowel audio- als videocontent aanbieden, zoals YouTube, Vimeo, TikTok, SoundCloud, Flickr, Facebook, Instagram, Daily Motion, Likee en Tumblr. Je kunt bovendien streams downloaden die zijn verschenen op Twitter en YouTube Gaming. 3D-video’s zijn op te slaan en daarna af te spelen op je computer of televisie en datzelfde geldt voor video’s die in 360 graden opgenomen zijn. Middels een Smart Mode kun je groepen video’s of audiobestanden downloaden, die vervolgens in dezelfde kwaliteit opgeslagen worden. Ook kunnen georestricties omzeild worden via het programma.

4K Video downloader
4K Video Downloader op de Mac.

YouTube-video’s in 4K downloaden

De app 4K Video Downloader geeft je verder volledig de controle over de kwaliteit waarin je wil downloaden. Je kiest je eigen bestandsformaat en videoresolutie (tot 8K). De video’s kunnen vervolgens op allerlei apparaten afgespeeld worden. Denk dan aan een iPhone, iPad of een Android-apparaat. Je kunt privé video’s downloaden en ook annotaties en ondertiteling opslaan als een srt-bestand.

Aanvankelijk is de 4K Video Downloader gratis te downloaden en te gebruiken. Je krijgt dan wel te maken met beperkingen, maar hebt geen gedoe met creditcards of probeerperiodes. Je kunt dertig video’s per dag, tien video’s per afspeellijst en vijf video’s per kanaal downloaden. Met het Starter-abonnement, het gratis abonnement, kun je één video per keer downloaden. Wanneer je kiest voor een betaald abonnement, dan kun je video’s in bulk binnenhalen.

Reageer op artikel:
4K YouTube-video’s binnenhalen op je Mac? Met deze tool is het zo gepiept!
Sluiten