Videodeurbel van Netatmo met HomeKit ondersteuning verschijnt volgende week

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
Videodeurbel Netatmo HomeKit slimme video deurbel
(Afbeelding: Netatmo)

De slimme videodeurbel van Netatmo verschijnt volgende week. Vanaf 28 september ligt de Ring-concurrent in de winkel. Deze deurbel laat je beeldbellen met de persoon voor de deur en kan bewegingen detecteren. Daarnaast is deze videodeurbel extra interessant voor Apple-gebruikers, hij ondersteunt namelijk HomeKit.

De Netatmo Slimme Video Deurbel is een zeer interessant alternatief voor de populaire Ring videodeurbel. Hij heeft een 1080p-camera met groothoeklens. Hierdoor heb je 140 graden zicht en kun je dus goed zien wat er buiten je voordeur gebeurt. Verder is hij uitgerust met een hdr-functie (High dynamic range). Hierdoor worden zeer heldere, maar ook zeer donkere delen beter weergegeven. Vooral dat laatste is prettig bij een videodeurbel.

Netatmo videodeurbel met HomeKit

Om in het donkere echt iedere beweging op te kunnen vangen, maakt de Netatmo Slimme Video Deurbel gebruik van infrarood-leds. Hiermee kun je zien wie er voor de deur staat, maar ook wat er in je tuin gebeurt. Je kunt namelijk instellen dat je een melding krijgt wanneer er beweging is. Om te voorkomen dat je iedere keer lastig wordt gevallen als er een vogel langs vliegt, maakt Netatmo gebruik van AI-algoritme. Deze kan volgens het bedrijf personen en ‘onschuldige beweging’ van elkaar onderscheiden.

De Netatmo Slimme Video Deurbel werkt via wifi en in samenwerking met de Netatmo Security-app. Deze is beschikbaar op iOS en Android apparaten. Via deze app kun je gesprekken voeren met wie er voor de deur staat. Daarnaast kun je via de app speciale Alert Zones instellen. Wanneer er iets binnen deze gebieden gebeurt, krijg je een melding. Op deze manier kun je dus voorkomen dat je constant een melding krijgt wanneer er iemand alleen maar langs je huis loopt.

Prettig voor Apple-gebruikers is dat de Netatmo Slimme Video Deurbel HomeKit ondersteunt. Hierdoor kun je hem gemakkelijk toevoegen aan je thuisnetwerk vol andere slimme apparaten. Daarnaast kun je de deurbel daardoor ook met Siri benaderen.

Makkelijk zelf te installeren

Het zelf installeren van de videodeurbel is volgens Netatmo zeer eenvoudig. Hij maakt namelijk gebruik van de bestaande bedrading van een gewone deurbel. Welke elektrische installatie je hebt, maakt daarbij niet uit. Hij is compatibel met zowel 8-24 volt, als met 230 volt. Mocht je alvast willen controleren of de Netatmo Video Deurbel ook bij jou makkelijk te installeren is, gebruik dan deze handige tool.

De Netatmo Video Deurbel ligt vanaf 28 september in winkels voor een adviesprijs van 300 euro.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  bootsman

  Wellicht is het handig te vermelden dat de Homekit Secure Video-functionaliteit nog even op zich laat wachten. Juist deze functionaliteit maakt deze deurbel voor Apple-gebruikers interessant.
  Als we vervolgens in ogenschouw nemen dat deze deurbel (in afgeslankte versie) er bijna twee jaar over heeft gedaan om de winkelschappen te bereiken, dan verwacht ik die zo gewenste Homekit Secure Video-functionaliteit medio 2022…

 • Profielfoto
  AT024

  Als je de hoofdprijs er voor wil dokken… succes.. belachelijke prijs. Snap niet waarom slimme producten die homekit ondersteunen zo duur moeten zijn in vergelijking met android slimme producten

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb een Ring 2 (€ 99,-). Daar heb je niet de mogelijkheid om lokaal video en film te bewaren, maar voor deze meerprijs kan ik vele jaren een abonnement nemen als ik dat zou willen (en ik denk niet dat ik dat wil).

 • Profielfoto
  Jor1

  het zou goed kunnen dat je de andere producten met je privacy betaald..

  ikzelf heb een broertje dood aan abonnementen en 45 routers in mn meterkast. Dus ik vind dit wel een goeie oplossing.

  echte homekit integratie is zeer welkom. (licht aan als iemand voor mn deur staat, notificatie etc…)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Uiteraard heb je voor een Ring ook geen extra router nodig.

  Voordeel daarvan – voor mij althans, want geen aansluiting aanwezig – is dat je de keus hebt hem te laten werken op de ingebouwde accu, of kan aansluiten op het net.