Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 30 september 2020

Twitter rolt nieuwe functie Voice Tweets uit naar meer iOS-gebruikers

Twitter heeft bekendgemaakt dat de Voice Tweets vanaf nu voor meer mensen beschikbaar gemaakt zijn. De functie is vooralsnog alleen te gebruiken door mensen die gebruikmaken van een iPhone of iPad. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de functionaliteit ook bij andere gebruikers arriveert, bijvoorbeeld de Android- en Windows-gebruikers.

Twitter verkoopt de nieuwe functie als een soort toegankelijkheidsfunctie, zodat meerdere mensen gebruik kunnen maken van het platform. Je zou kunnen stellen dat mensen die moeite hebben met typen hiervan kunnen profiteren. Maar omdat je nog steeds een knop moet indrukken voor het starten van een opname, kun je vraagtekens bij die toegankelijkheid zetten. Wanneer je namelijk een stembericht aan je tweet wil toevoegen, dan druk je daarvoor op een nieuwe knop die bij de tweet in de iOS-app staat. Vervolgens kun je beginnen met praten. In totaal kun je tot 140 seconden opnemen, laat het bedrijf weten.

Voice Tweets op Twitter

Wanneer je nog niet klaar bent met praten, maar de 140 seconden zijn nog steeds voorbij, dan is er niets aan de hand. De opname gaat dan namelijk gewoon door, maar in een andere Voice Tweet. Hoe de functie ook verkocht wordt, iedereen kan er uiteindelijk gebruik van maken. In een gifje laat het sociale medium ook zien hoe het precies werkt. Naast een audiobericht kun je namelijk ook een tekstbericht toevoegen, zodat je tweet helemaal compleet is.

Ondertussen werkt het bedrijf aan nog een andere vorm van audioberichten. Er wordt namelijk gewerkt aan zo’n functie voor de privéberichten op het platform. Dan kun je dus ook naar slechts één persoon iets sturen; dat hoeft dan niet via WhatsApp of een andere berichtendiensten.

Reageer op artikel:
Twitter rolt nieuwe functie Voice Tweets uit naar meer iOS-gebruikers
Sluiten