Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 1 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter rolt quote tweets-functie uit voor meer overzicht in je tijdlijn

Twitter rolt vanaf nu een nieuwe functie uit naar alle gebruikers van het sociale medium: de functie genaamd ‘quote tweets‘. Vanaf vandaag worden retweets met commentaar ook al zodanig aangeduid op het populaire platform. Plaats je dus een retweet met een eigen toevoeging, dan noem je dat voortaan een quote tweet.

Bovendien worden de quote tweets voortaan ook verzameld onder de originele tweet. Zo kunnen mensen die tweet dus alsnog zien, ook wanneer ze die persoon niet volgen op Twitter. Je kunt het overzicht vinden door op de nieuwe knop te drukken, die tussen Retweets en Likes staat. Dat heeft het sociale medium vandaag bekendgemaakt via het eigen Support-profiel.

Twitter introduceert quote tweets

In de bovenstaande tweet kun je het bericht van Twitter lezen. Ook vind je daar een korte video waarin de functie nog eens uitgelegd en extra belicht wordt, zodat je weet wat je waar kunt vinden in het vervolg.

De update wordt dus vanaf vandaag naar iedereen uitgerold, zowel op het web als in de officiële apps. Mocht je de functie nog niet zien in je app, die beschikbaar is op Android en iOS, dan moet je de update waarschijnlijk nog krijgen. Je kunt wachten tot die update vanzelf arriveert of je check even handmatig in Google Play of de App Store of er al een update beschikbaar is.

Met de toevoeging van quote tweets moet Twitter wederom een stukje overzichtelijker worden. Je krijgt informatie mee die je anders mogelijk gemist hebt, zonder dat je hiervoor iemand hoeft te volgen. En het mooie is: dit heb je zelf in de hand, aangezien je de info dus zelf opzoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter rolt quote tweets-functie uit voor meer overzicht in je tijdlijn
Sluiten