TikTok overgenomen door Oracle en Walmart, Trump is weer blij

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
TikTok op iPhone
(Afbeelding: EPA/Hayoung Jeon)
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Het was op het nippertje, maar de app TikTok mag in de App Store blijven staan. President Trump is namelijk akkoord gegaan met de overname door Oracle en Walmart, waardoor een eventuele ban dus uitgesloten is (voor de komende week in elk geval). Dat heeft het videodeelplatform zelf bekendgemaakt, afgelopen zaterdag.

Dat ook Trump akkoord gegaan is, heeft Bloomberg kort daarna laten weten. Het nieuws werd dit weekend gedeeld door TikToks interim-directeur Vanessa Pappas, die laat weten dat er een akkoord bereikt is over een deal tussen de bedrijven. Die deal zorgt ervoor dat er effectief een nieuwe onderneming ontstaat, genaamd TiKTok Global. De twee investeerders, Walmart en Oracle, hebben een aandeel van twintig procent in die nieuwe onderneming.

Global krijgt een hoofdkantoor in de Verenigde Staten, waardoor er zo’n 25.000 banen bij komen in dat land. Pappas meldt dat Oracle straks verantwoordelijk is voor het opslaan van gebruikersgegevens. Dat is een belangrijke kanttekening, omdat hiermee aangegeven wordt dat de privacy van gebruikers gewaarborgd wordt.

TikTok op je smartphone
TikTok op je smartphone. (Afbeelding: Pexels)

TikTok, Walmart en Oracle slaan handen ineen

In een reactie laat een vertegenwoordiger van het videoplatform het volgende weten.

We zijn verheugd dat het voorstel van TikTok, Oracle en Walmart de veiligheidszorgen van de Amerikaanse regering zal wegnemen en vragen over de toekomst van TikTok in de Verenigde Staten beantwoordt. Als onderdeel van dit voorstel wordt Oracle onze vertrouwde technologieleverancier, verantwoordelijk voor het hosten van alle Amerikaanse gebruikersgegevens en het beveiligen van bijbehorende computersystemen, om er zo voor te zorgen dat volledig wordt voldaan aan de Amerikaanse nationale veiligheidsvereisten.

De deal werd net op tijd aangekondigd, namelijk uren voordat het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken de ban wilde activeren. Zoals het er nu naar uitziet verdwijnt de applicatie dus niet uit de App Store en kan iedereen de app gewoon blijven gebruiken zoals dat voorheen ook kon. De reden dat dit bedrijf nu opgezet is, heeft alles te maken met het idee dat president Trump heeft over Chinese technologie. China zou namelijk, via allerlei diensten en apparaten, Amerikanen bespioneren, waardoor dergelijke apps dus een “gevaar vormen voor de nationale veiligheid”. Vorige week kwam al naar buiten dat er een deal met Oracle in de maak was.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

TikTok

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  Gelukkig maar, want de amerikanen bespioneren namelijk zelf geheel niet.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, leg al je gegevens bij Walmart neer. Dat is een stuk beter. .:)

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  of je door de Kat of de Hond wordt gebeten…..3 vechten om een been en Trump gaat er mee ###^&*^())=+

 • Profielfoto
  Ruwepit

  KarelWillem op 21 september 2020 12:48
  Ja, leg al je gegevens bij Walmart neer. Dat is een stuk beter. .:)

  Vertel?