Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 14 september 2020

TikTok officieel niet in handen van Microsoft, deal met Oracle lijkt in de maak

Microsoft laat weten dat het TikTok officieel niet overneemt, aangezien zijn bod afgeslagen werd door moederbedrijf Bytedance. En dat terwijl de softwaregigant al weken in gesprek was, met onder meer het Chinese bedrijf en de Amerikaanse regering. De Amerikaanse zaken gaan nu dus naar een ander bedrijf.

Microsoft heeft een statement afgegeven over het afslaan van de deal. Uiteraard was het bedrijf ervan overtuigd dat de deal goed zou zijn geweest voor TikTok-gebruikers, terwijl de Amerikaanse nationale veiligheid ook gewaarborgd zou zijn.

ByteDance let us know today they would not be selling TikTok’s US operations to Microsoft. We are confident our proposal would have been good for TikTok’s users, while protecting national security interests. To do this, we would have made significant changes to ensure the service met the highest standards for security, privacy, online safety, and combatting disinformation, and we made these principles clear in our August statement. We look forward to seeing how the service evolves in these important areas.

TikTok gaat nu naar…

Dit zet natuurlijk de deur open voor een deal met een ander Amerikaans bedrijf. Zo is Oracle nog steeds in de race. Vorige maand kwam naar buiten dat Oracle geïnteresseerd was in de overname van de Amerikaanse zaken. En nu komt via Axios naar buiten dat dit bedrijf ineens de grote kanshebber is als het gaat om de overnamepartner.

Dat wil niet zeggen dat het allemaal van een leien dakje gaat straks. Aanvankelijk was er een deadline voor 15 september, maar dat gaat niet meer lukken. Daarom is er nu verlenging gegeven tot 12 november. Daarna wordt de app verbannen. Ondertussen heeft Bytedance de Amerikaanse regering voor de rechter gesleept, vanwege een oneerlijk proces, terwijl de Chinese regering nog een stokje voor een eventuele deal kan steken vanwege nog af te geven goedkeuring voor de verkoop. Het kan ook gebeuren dat TikTok verkocht wordt zonder het belangrijke algoritme, en de vraag is of bedrijven als Oracle dan nog steeds geïnteresseerd zijn.

Reageer op artikel:
TikTok officieel niet in handen van Microsoft, deal met Oracle lijkt in de maak
Sluiten