Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 30 september 2020

Storing bij Apple: App Store, Apple Music, Apple TV+ en meer geraakt

Had je afgelopen nacht moeite met het openen of gebruiken van bepaalde Apple-diensten? Dan was je zeker weten niet de enige. Apple had te kampen met een storing, waarbij maar liefst 25 diensten geraakt werden. Dat is te zien op de systeemstatus-pagina op de website.

Onder de diensten vallen onder andere de Apple Store, Apple Music en Apple TV+.

Apple last van storing

Op dit moment lijken alle problemen opgelost te zijn, maar vannacht waren er dus wel degelijk wat problemen. Apple had last van een storing, waarbij een hoop diensten moeilijk bereikbaar waren. Bij de ene dienst waren het slechts een aantal gebruikers die last hadden van de storing, waar er bij de ander alle gebruikers ermee te maken kregen.

Het gaat om de volgende 25 diensten van Apple:

 • App Store
 • Apple Arcade
 • Apple Books
 • Apple Music
 • Apple Music – radio
 • Apple School Manager
 • Apple TV-kanalen
 • Apple TV+
 • Documenten in de Cloud
 • Foto’s
 • Game Center
 • iCloud Account en Login
 • iCloud Agenda
 • iCloud Contacten
 • iCloud Mail
 • iCloud Reservekopieën
 • iCloud Web-apps
 • iTunes U
 • iWork voor iCloud
 • Mac App Store
 • Radio
 • Schoolwerk
 • Zoek Mijn

Zoals gezegd zijn alle problemen op dit moment opgelost. Apple heeft nog niet bekendgemaakt wat precies de oorzaak was van deze storing.

Apple Systeemstatus
Alle opgeloste storingen

Opvallend

Ondanks het feit dat storingen vaker voor kunnen komen, is het wel opvallend dat Apple op dit moment te maken heeft met zo’n storing. De afgelopen paar dagen zijn er meer problemen met servers en diensten in de Verenigde Staten. Microsoft had afgelopen maandag namelijk ook al te maken met een storing van een aantal uur. Door de storing waren de apps van Office 365, zoals Word en Excel, tijdelijk niet te gebruiken. Ook Microsoft Teams en Outlook werden geraakt. De problemen werden na een aantal uur opgelost.

Daarnaast was er afgelopen maandag ook een 911-storing in de Verenigde Staten. Het noodnummer was in maar liefst 14 staten niet te bereiken. Iets dat ook de laatste tijd steeds vaker voor lijkt te komen. Op dit moment worden de storingen nog niet met elkaar in verband gebracht, maar het is op z’n minst opvallend te noemen.

Reageer op artikel:
Storing bij Apple: App Store, Apple Music, Apple TV+ en meer geraakt
Sluiten