Spotify ziet mogelijk het licht: ‘Apple Watch-gebruikers kunnen binnenkort los’

Door: Wesley Akkerman - 6 reacties
Spotify 16x9
(Afbeelding: ANP XTRA/Rob Engelaar)

Ondanks het feit dat de Apple Watch heel populair is, en Spotify de grootste muziekstreamingdienst van dit moment is, werken beide producten niet samen. Daar lijkt nu verandering in te komen, aangezien de dienst mogelijk een test uitvoert. En die test heeft alles te maken met de Apple-smartwatch.

Voor veel gebruikers van de Apple Watch is het een terugkerende irritatie. Ze maken geen gebruik van Apple Music en kunnen daardoor geen muziek afspelen via die smartwatch om hun pols. Niet iedereen zit zo diep in het Apple-ecosysteem dat ze ook daadwerkelijk alle diensten van Apple gebruiken. In dit geval kunnen Apple Watch-eigenaars ook bijvoorbeeld Spotify gebruiken, maar daardoor lopen ze wel specifieke functionaliteit mis. En dat is jammer. Maar nu lijkt het erop dat de muziekstreamingdienst dat probleem aanpakt, aangezien er een mogelijke oplossing voor dit probleem getest wordt.

Spotify op Apple Watch
Spotify op de Apple Watch. (Afbeelding: iPhone-Ticker)

Spotify op je Apple Watch

Op dit moment test Spotify namelijk een nieuwe functie met een beperkte groep luisteraars. Die groep mensen kan de muziekstreamingdienst op hun pols gebruiken, via de Apple Watch. Op moment van schrijven weten we niet hoe groot die groep mensen is en waarom die mensen zijn uitgekozen; vooralsnog lijkt het complete willekeur te zijn. Het lijkt in elk geval niet om een specifieke bèta-versie van de app te gaan. Sommige gebruikers komen de nieuwe functionaliteit (het afspelen van muziek via Spotify op de Apple Watch) gewoon tegen op hun smartwatch, inclusief de tekst Beta, in een blauw blokje.

Het nieuws werd voor het eerst gedeeld door de Duitse website iPhone-Ticker. Spotify heeft zelf nog niets over de test naar buiten gebracht, waardoor we dus nog niets weten over de duur van de testperiode en de eventuele releasedatum van de functie. Beta-testers laten weten dat wanneer de beta actief is, ze dus de Apple Watch als extra optie tussen beschikbare afspeelapparaten zien staan. Het wachten is nu op bericht vanuit Spotify.

iPhone Ticker

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Zou fijn zijn. Liefst met mogelijkheid om offline playlist op je Apple Watch op te slaan.

 • Profielfoto
  Robbert-Jan

  Ik heb al bijna twee jaar een Spotify app op mijn Apple Watch, of mis ik het punt?

 • Profielfoto
  plonserd

  Je mist het punt.. Je Spotify app dient nu enkel als remote voor andere afspeelapparaten. Je Mac, iPhone, Airplay of Sonos, Chromecast, Smart tv,… maar je kan geen muziek op je watch zelf afspelen (wat je niet wil, maar je kan natuurlijk wel Airpods verbinden met je Watch) Als Spotify gewoon op je Apple watch werkt kan je dus je iPhone thuislaten als je muziek wil tijdens het joggen vanaf ze hier ook 4g watches verkopen. Omdat die in onze regio nog niet beschikbaar zijn geef ik dus aan dat ik graaf offline playlists op m’n apple watch zou willen. Net zoals je dat nu al kan met Apple music

 • Profielfoto
  Robbert-Jan

  plonserd op 18 september 2020 16:40
  Je mist het punt.. Je Spotify app dient nu enkel als remote voor andere afspeelapparaten. Je Mac, iPhone, Airplay of Sonos, Chromecast, Smart tv,… maar je kan geen muziek op je watch zelf afspelen (wat je niet wil, maar je kan natuurlijk wel Airpods verbinden met je Watch) Als Spotify gewoon op je Apple watch werkt kan je dus je iPhone thuislaten als je muziek wil tijdens het joggen vanaf ze hier ook 4g watches verkopen. Omdat die in onze regio nog niet beschikbaar zijn geef ik dus aan dat ik graaf offline playlists op m’n apple watch zou willen. Net zoals je dat nu al kan met Apple music

  Aha, duidelijk, op zich grappig hoeveel woorden de schrijver van dit artikel kan gebruiken, zonder dit duidelijk te maken. Hoe dan ook een non-functie voor NL, mijns inziens, gezien eSim inmiddels al een tijdje bestaat, maar er geen enkel teken is dat cellular Apple Watches hier naartoe komen (en zelfs dan is het nut van deze functie voornamelijk niche).

 • Profielfoto
  Gio

  Nu Apple One eraan komt zal Spotify geen keus meer hebben 😳

 • Profielfoto
  Loyd

  Lekker belangrijk; dan pak je toch gewoon je iPhone en dergeljke?