Jelle van Es
Jelle van Es App Store 21 september 2020

Spotify als widget op je thuisscherm? Daar heb je in iOS 14 deze app voor nodig!

Met de komst van iOS 14 is er natuurlijk van alles en nog wat veranderd op je iPhone. Eén van de belangrijkste toevoegingen zijn home screen widgets. Maar nog niet elke app ondersteunt dat. Spotify is misschien wel de opvallendste.

Zeker gezien Spotify één van de meest gebruikte apps is op de iPhone. Waarom het bedrijf de update nog niet heeft doorgevoerd, dat is niet bekend. Maar dankzij een andere app kun je het alsnog voor elkaar krijgen en kun je makkelijker je favoriete muziek luisteren.

Spotify als widget op je thuisscherm

De kans is redelijk groot dat Spotify op een later moment komt met een update om de app als widget op je thuisscherm te krijgen. Maar wie niet van wachten houdt, kan nu al aan de slag met een third party app genaamd TuneTrack. Het feit dat dit nu binnen de App Store de meest gedownloade app is in de categorie muziek geeft wel aan dat gebruikers muziek via hun thuisscherm willen bedienen. Het is ook mogelijk om met deze app gebruik te maken van Apple Music en Last.fm, waardoor je meerdere vliegen in één klap slaat.

TuneTrack
TuneTrack in de App Store

Wat moet je doen om Spotify via TuneTrack als widget op je thuisscherm te krijgen? Ten eerste download je de gratis app. Vervolgens is het zaak om binnen de app in te schrijven met je Spotify-account. Wanneer je dat gedaan hebt, dan kun je naar je thuisscherm gaan en die een tijdje ingedrukt houden. Vervolgens gaat alles bewegen en kun je linksboven aan via het plus-teken een nieuwe applicatie aan je thuisscherm toevoegen. Dan kies je TuneTrack en voilla: je kunt Spotify via dit thuisscherm bedienen.

Ververst om de vijf minuten

De TuneTrack Spotify Now Playing widget ververst zichzelf elke vijf minuten, maar je kunt ook vanuit de TuneTrack app in het settings menu een update handmatig doorvoeren. Het maakt het geheel in elk geval een stuk makkelijker. Wil je meer lezen over iOS 14? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify als widget op je thuisscherm? Daar heb je in iOS 14 deze app voor nodig!
Sluiten