Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 16 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify klaagt over de komst van Apple One, Cupertino reageert

Dinsdagavond Nederlandse tijd onthulde Apple officieel het abonnement Apple One. Daar is niet iedereen heel blij mee, waaronder muziekstreamingdienst Spotify — die in het verleden vaker antitrustklachten over de iPhone-maker ingediend heeft. En nu zien we wederom dat het bedrijf dergelijke klachten heeft.

Recode-journalist Peter Kafka heeft het statement van Spotify gedeeld op Twitter. In dat statement laat de muziekstreamingdienst weten dat Apple wederom voorrang geeft aan één van zijn eigen diensten, door het aanbieden van een bundel, op het platform waar het zelf verantwoordelijk voor is. Daardoor zouden andere bedrijven en ontwikkelaars minder ruimte genieten. Daarnaast stelt de Zweedse onderneming dat de Apple One-bundel voor “onherstelbare schade” zorgt bij de ontwikkelaarsgemeenschap en een “bedreiging vormt voor de manier waarop we luisteren, leren, maken en verbinden”.

De onderstaande quote is afkomstig van een vertegenwoordiger van Spotify.

Once again, Apple is using its dominant position and unfair practices to disadvantage competitors and deprive consumers by favoring its own services. We call on competition authorities to act urgently to restrict Apple’s anti-competitive behavior, which if left unchecked, will cause irreparable harm to the developer community and threaten our collective freedoms to listen, learn, create, and connect.

Spotify niet blij met Apple One-bundel

De Apple One-bundel is een abonnement waarbij je voor een vast bedrag per maand in elk geval toegang krijgt tot Apple Music, Apple TV+ en iCloud. Het is relatief goedkoper om een uitgebreide bundel te nemen wanneer je toch al gebruikmaakt van allerlei Apple-diensten en Spotify vindt nu dus dat dit een oneerlijk aanbod van het bedrijf uit Cupertino is.

Ondertussen heeft een vertegenwoordiger van Apple gereageerd op de aantijging. De reden dat Apple de bundel aanbiedt, is niet om de concurrentie te ondermijnen. Apple One biedt daarentegen wel veel “waarde voor klanten en een simpele manier om alle diensten van Apple te kunnen gebruiken”. Je leest het volledige bericht in de onderstaande tweet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify klaagt over de komst van Apple One, Cupertino reageert
Sluiten