Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Accessoires 18 september 2020

Solobandje voor je Apple Watch komt in 12 maten: zo kies je de juiste

Apple onthulde tijdens het ‘Time Flies’ evenement twee nieuwe Apple Watch modellen, maar daar bleef het niet bij. Ook onthulde het bedrijf een nieuwe type bandje. Dit zogenaamde solobandje heeft geen sluiting en daarom moet je goed opletten welke maat je in huis haalt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Het solobandje is er in twee verschillende uitvoeringen. Je kunt gaan voor de versie van rekbaar siliconenrubber of van rekbaar gerecycled garen dat is verweven met siliconendraad. Hierdoor hebben ze beiden echt een andere look, maar ze delen wel één belangrijk kenmerk en dat is dat ze geen sluiting hebben.

Solobandje werkt anders dan je gewend bent

In tegenstelling tot andere bandjes doe je een Apple Watch met solobandje niet om als een horloge. Deze kun je door de rekbaarheid van het bandje over je hand schuiven en zo om je pols doen. Het is daardoor meer een armband dan een horloge. Een leuke nieuwe toevoeging binnen het al zeer brede aanbod bandjes voor je Apple Watch.

Apple Watch SE
De nieuwe solobandjes in combinatie met de Apple Watch SE.

Het kiezen van een maat is daardoor wel anders geworden. Een solobanje kan niet afgesteld of verzet worden zoals dat met andere bandjes wel kan. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maat koopt. Er is in ieder geval genoeg keuze, want Apple biedt twaalf verschillende maten aan.

Apple helpt je om de juiste maat te vinden

Om te bepalen welke maat je nodig hebt, kun je dit voorbeeld downloaden. Deze print je uit en sla je om je pols. Door middel van de streepjes wordt aangegeven welke maat perfect is voor jouw pols. Wat je ook kunt doen is je polsomtrek opmeten met een meetlint. Op de website van Apple kun je in de maat tool invullen hoeveel centimeter je pols is. vervolgens vertelt deze welke maat je moet hebben.

Zowel de gewone, als de geweven versie van het solobandje is te gebruiken met de meeste versies van de Apple Watch. Zolang het maar een Apple Watch Series 3 of nieuwer is. Beiden versies zijn nu beschikbaar in verschillende kleuren en kosten €49,- (solobandje van rekbaar siliconenrubber) of €99,- (solobandje van garen verweven met siliconendraad).

Benieuwd wat Apple nog meer onthulde tijdens ‘Time Flies’? Lees dan hier verder.

Reageer op artikel:
Solobandje voor je Apple Watch komt in 12 maten: zo kies je de juiste
Sluiten