Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Accessoires 4 september 2020

Te lang gewacht: Samsung brengt ‘AirPower’ eerder uit dan Apple

Samsung heeft de Wireless Charger Trio aangekondigd: een draadloze oplaadmat voor drie apparaten. Komt dat verhaal je bekend voor? Dat kan kloppen, want Apple werkt al jaren achter de schermen aan AirPower. Dat is eveneens een draadloze oplaadmat waar je meerdere apparaten mee kunt opladen.

De AirPower werd voor het laatst gezien in juni, terwijl de mat nog in maart ten dode was opgeschreven. Met een actieve geruchtenmolen snappen we soms dat nieuws zich snel ontwikkeld en dat bronnen zich tegenspreken. Maar wanneer iets vermoedelijk in maart de nek omgedraaid is en dan in juni weer de kop opsteekt, dan lijkt het erop dat niemand eigenlijk weet wat er nu precies over is van het project. En dat terwijl AirPower al jaren geleden aangekondigd is door Apple. Desondanks is het nu Samsung die eerder met een soortgelijk product op de proppen komt, namelijk de Wireless Charger Trio.

Samsung oplaadmat
Klik/tap voor groter.

Samsung brengt eigen oplaadmat uit

In een persbericht, dat deze week tijdens IFA 2020 uitgestuurd is, omschrijft Samsung de Wireless Charger Trio als volgt.

Nu we meer mobiele apparaten dan ooit gebruiken, is er grote behoefte aan een laadstation waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. The Wireless Charger Trio biedt hiervoor de oplossing. Het is Samsungs gloednieuwe, draadloze laadstation waarmee je meerdere apparaten tegelijk van stroom kunt voorzien.

Deze oplaadmat is echter niet helemaal vergelijkbaar met wat we over AirPower denken te weten. Je moet namelijk de drie verschillende producten op specifieke plekken neerleggen, want anders werkt het draadloos laden niet. Bij de AirPower is het juist zo tof dat het niet uitmaakt wat je waar neerlegt, waardoor er dus nog een degelijk verschil tussen beide producten zit. Zo moet je links je smartphone, zoals een Galaxy Note 20 Ultra, in het midden je oortjes, zoals de Galaxy Buds Live, en rechts je smartwatch, zoals de Galaxy Watch 3, neerleggen.

Elke plek heeft ook zijn eigen led-lampje, zodat je in de gaten kunt houden wanneer je device opgeladen is. Helaas heeft Samsung verder geen technische details vrijgegeven over de oplaadmat.

De Wireless Charger Trio is vanaf half oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 99 euro.

Reageer op artikel:
Te lang gewacht: Samsung brengt ‘AirPower’ eerder uit dan Apple
Sluiten