Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 17 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Safari 14 ook beschikbaar voor macOS Catalina- en Mojave-gebruikers

Safari 14 wordt straks samen met macOS Big Sur uitgerold en biedt allerlei nieuwe en toffe functies aan. Helaas is macOS Big Sur nog niet beschikbaar, waardoor nog niet iedereen de nieuwste versie van de browser kan downloaden. Daar komt nu verandering in, aangezien er nu ook een versie voor macOS Catalina- en Mojave-gebruikers beschikbaar is.

Mocht je nu gebruikmaken van macOS Mojave of Catalina, dan kun je dus de nieuwste versie van de Safari-browser downloaden. Let wel: dit is niet de volledige versie van Safari 14, de browserversie die je later dus met macOS Big Sur kunt verwachten. Het gaat om een variant met minder opties, maar dat betekent niet dat die minder welkom is. Wanneer Big Sur uiteindelijk voor iedereen beschikbaar is, dan mag je er ook op rekenen dat we een versie van de Safari-browser krijgen die voorzien is van alle beloofde functionaliteit. Voor nu moeten we het doen met de onderstaande zaken, zoals verbeterde privacybediening.

Safari
Safari

Safari 14 nu te downloaden voor huidige macOS-versies

Zo biedt deze versie van Safari 14 een vernieuwd startscherm aan. Op dat startscherm tref je bijvoorbeeld zaken als websitesuggesties en custom wallpapers aan. Daarnaast is het zo dat deze versie van de browser mag rekenen op uitgebreidere privacybediening. Je bent in staat elke tracker op elke website te bekijken, mocht je dat willen. Ook krijg je toegang tot gedetailleerde privacyrapportages. Zo weet je wat je van welke site kunt verwachten als het gaat om advertenties en privacy.

Bovendien gaat de online veiligheid er ook op vooruit wanneer je Safari 14 downloadt voor macOS. Wanneer je de nieuwe browserversie binnenhaalt, betekent dat ook meteen het einde voor de ondersteuning van de Adobe Flash Player. Zaken waar we nog even op moeten wachten, zijn bijvoorbeeld de ondersteuning voor 4K en HDR voor video’s en de ingebouwde vertaler. Daar heb je toch echt Big Sur voor nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Safari 14 ook beschikbaar voor macOS Catalina- en Mojave-gebruikers
Sluiten