Prosser: ‘datum september Apple-“event” bekend’

Door: Night - 4 reacties
Apple Watch 6
(Afbeelding: Apple)

We meldden het al eerder: in september kunnen we nog een event van Apple verwachten. Daarin verwachten we een aantal nieuwe apparaten, waaronder de iPhone 12, de Apple Watch 6 en een gloednieuwe iPad, waarschijnlijk de iPad Air 4. Maar dat lijkt niet helemaal te kloppen.

Wij weten niet zeker wanneer de technologie-gigant zijn nieuwe productassortiment zal aankondigen, gezien de vertragingen in de productie en de Corona pandemie. De bekende lekker Jon Prosser weet het kennelijk wel. Als we zijn tweet mogen geloven, zien de Apple Watch 6 en de budgetversie, de Apple Watch SE, de nieuwe iPad en (minder waarschijnlijk) zelfs de iPhone 12, volgende week al het daglicht. Dat zou dan op dinsdag 8 september, van 16.00 tot 19.00 uur lokale tijd zijn.

‘iPhone 12 event verschoven naar oktober’

Prosser heeft al eerder gezegd dat Apple’s iPhone 12-evenement is verschoven van september naar oktober om de vertraagde lancering mogelijk te maken. Hij voegde eraan toe dat de Apple Watch 6 en de nieuwe iPad nog steeds hun debuut zullen maken in september. Dat zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren via een persbericht op de Apple website. Het daadwerkelijke Apple event zal worden gereserveerd voor de echt grote aankondiging – de iPhone 12.

Ondertussen zond Apple onlangs nog een testfeed uit op zijn YouTube-kanaal, dat een of ander evenement aangaf voor donderdag 10 september. Het is dus waarschijnlijk dat er volgende week iets aan de hand is, maar welke datum blijft dus nog even gissen; de 8e of de 10e? Gezien de vertragingen in de productie van de iPhone 12, kunnen we gaan ervan uit dat dit het debuut van Apple Watch 6 (SE) en iPad Air 4 wordt.

Met minder dan een week te gaan, zullen we snel weten of Prosser gelijk had of niet.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Airtags?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarom zou Apple de Keynote waarin oa de volgende iPhone gepresenteerd wordt uitstellen omdat de productie vertraging heeft opgelopen? Lijkt me geen reden om het uit te stellen. Productievertraging is vaker voortgekomen, dus lijkt me geen punt. ‘Gewoon’ begin september de Keynote en sommige producten wat later leveren.

 • Profielfoto
  Di May

  Ook mijn gedacht.

  Presentatie ≠ noodzakelijk ook levering.

 • Profielfoto
  Paul26

  Wat een rare conclusies worden in dit bericht getrokken. Prosser zegt namelijk niks over een Apple event in september. Gerelateerd aan zijn eerdere tweets zou je eerder kunnen zeggen dat Apple dinsdag met een persbericht komt om nieuwe Apple watches (en evt. iPads) te lanceren welke daarna op de site worden gezet.

  Wordt de essentie van het bericht nou echt zo anders neergezet om enkel kliks te genereren?