Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 23 september 2020

Pinterest breekt dagelijks record dankzij de widgets van iOS 14

Sinds de release van iOS 14 heeft een oude app nieuwe records gebroken: Pinterest. De nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem geeft gebruikers meer aanpassingsmogelijkheden, waardoor ze op zoek gaan naar inspiratie op sociale media. De app is wederom heel vaak uit de App Store gedownload.

Dat meldt Techcrunch. De app Pinterest is in de afgelopen dagen razendsnel geklommen op de Top Charts van de App Store, aangezien heel veel gebruikers nu op zoek zijn naar ideeën voor de indeling van hun thuisscherm. Onderzoeksbureau Apptopia laat weten dat de applicatie meer dan 616 duizend keer gedownload werd eergisteren, 21 september. Dit nummer blijft ook maar stijgen en dat heeft het bedrijf dus te danken aan Apple, die vorige week iOS 14 de wereld in slingerde. Een dag eerder was de app, waarmee je gemakkelijk foto’s en video’s verzameld en presenteert, zelfs nog populairder dan 21 september.

iOS 14 iPadOS
Widgets op iOS 14

Pinterest gigantisch populair door iOS 14-widgets

Op 20 september noteerde Pinterest namelijk een downloadaantal van maar liefst 800 duizend stuks. Dat is dus nog eens bijna 200 duizend downloads meer dan op 21 september. In dit nummer zitten ook de cijfers van de Google Play Store op Android verwerkt — maar dan nog blijft het een indrukwekkend aantal voor een applicatie die al zo lang bestaat. Dat is een groei van maar liefst 32 procent in vergelijking met een week geleden. Destijds stond de app op plaats achttien van de meest gedownloadde apps in de App Store, maar nu staat die al op plek nummer zes.

Widgets zijn niet de enige reden waarmee iOS 14-gebruikers hun thuisscherm kunnen uitrusten met persoonlijke aspecten. Zo kun je ook met Apple Snelkoppelingen je thuisscherm verfraaien, mocht je dat willen. En met die snelkoppelingen krijg je ook nog eens toegang tot handige functies die je in één keer kunt regelen. Een Pinterest-vertegenwoordiger laat overigens nog tegenover Techcrunch weten dat veel nieuwe gebruikers heel jong zijn, jonger dan de Z-generatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinterest breekt dagelijks record dankzij de widgets van iOS 14
Sluiten