Jelle van Es
Jelle van Es App Store 23 september 2020

Pages, Numbers en Keynote voorzien van Scribble Support en meer

Ben jij iemand die alles uit de iPad wilt halen? Dan zijn de verschillende van Apple een must. De diverse iWork-apps in de vorm van Pages, Numbers en Keynote hebben nu een update gekregen waarmee ze de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van Scribble.

Met Scribble is het mogelijk om in apps als Pages, Numbers en Keynote nu je Apple Pencil te gebruiken om op die manier de apps zo te gebruiken als dat je zelf zou gaan willen. Zeker wanneer je op dagelijkse basis die accessoire gebruikt is dit een fijne update.

Scribble in Pages, Numbers en Keynote

Scribble is een toevoeging in iPadOS14, welke op de WWDC 20 werd aangekondigd. De software is in staat handschrift te herkennen en dat om te zetten naar digitale tekst. Wat Scribble op iPadOS 14 doet als het ware is simpelweg presenteren wat jouw input is. Er wordt niet meteen aan autocorrectie gedaan, maar je krijgt wel een lijn onder een woord te zien wanneer de software denkt dat het fout gaat. Je kunt dan op het woord tappen en het vervangen waar mogelijk. Bovendien is het maken van correcties ook zo gebeurd. Je kunt een woord of zin omcirkelen om aan te geven dat je iets wil aanpassen. En door een streep onder een woord te zetten, kun je hem in tweeën opdelen. Woorden samenvoegen gaat door een streep omhoog te trekken. Wil je een woord weghalen? Prima, dan kras je hem lekker door.

Scribble
Scribble in de praktijk

Scribble zit dus nu in de apps, maar dat is niet de enige aanpassing die is doorgevoerd in Pages, Numbers en Keynote. Zo zijn er nieuwe templates te vinden, standaardformulieren om mee an de slag te gaan en wanneer je Keynote in presentaties gebruikt, dan is het makkelijker om daar nu video’s in te gooien. Zowel Youtube als Vimeo embeds worden ondersteund.

Afbeeldingen invoegen ook makkelijker

Tot slot kennen de apps Pages, Numbers en Keynote nu een nieuwe manier om afbeeldingen in te voegen, waardoor ook dat makkelijker is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pages, Numbers en Keynote voorzien van Scribble Support en meer
Sluiten