OPPO lanceert gloednieuwe ‘Apple Watch’ met ECG functionaliteit….

Door: Jelle van Es - 8 reacties
Oppo Watch Apple Watch kopie kloon
(Afbeelding: Oppo)

Vroeger was het zo dat je soms beter dingen kon jatten dan dat je het zelf kon bedenken. Maar vandaag de dag lijkt die gedachte een beetje door te slaan. Zo gaat het Chinese OPPO binnenkort zijn eigen ‘Apple Watch’ onthullen.

Uiteraard is het geen echte Apple Watch. OPPO spreekt zelf over de OPPO Watch, maar deze lijkt zoveel op het model van Apple dat het bijna een schaamteloze kopie is. Deze maakt gebruikt van ECG, waardoor je kunt aflezen hoe het met je hart gaat.

De OPPO Apple Watch komt er aan

Deze Apple Watch-kopie moet op 24 september worden uitgebracht. Opvallend aan de OPPO Watch is dat hij door de China Drug Administration is geclassificeerd als een Class II medical device. Dat heeft dus te maken met de ECG-functionaliteit van de smartwatch. Destijds was de smartwatch van Apple de eerste die over zo’n functionaliteit beschikte, maar daarna waren het al bedrijven als Fitbit en Samsung die met ECG kamen. OPPO is nu de eerste die de functie binnen het Wear OS uitbrengt, het systeem van Google.

OPPO Watch
OPPO Watch (Afbeelding: OPPO)

Naast het feit dat de OPPO Watch gebruik maakt van ECG is het ook een smartwatch die qua vorm ons erg doet denken aan de Apple Watch. Op hun eigen Weibo-kanaal brachten ze de bovenstaande afbeelding uit. Als je niet beter weet, dan denk je dat het over de smartwatch van Apple gaat. De smartwatch werd in maart van dit jaar al aangekondigd en komt met een 1,91 inch AMOLED dual-curved scherm. Deze is voorzien van 326ppi en een 100% wide color gamut display. Mocht je er mee naar het zwembad gaan, dan is het goed om te weten dat hij een 50-meter swim-gade water resistance heeft. Verder werkt hij met eSIM, kent hij dual Qualcomm Snapdragon en Apollo chips en heeft hij een flinke batterij. In de smart mode gaat hij zo’n 40 uur mee. Maak je gebruik van de long-range mode, dan gaat hij zelfs 21 dagen mee voordat je hem moet opladen.

Twee vormen

De OPPO Watch komt in twee vormen. Je hebt een 41 en een 46 mm versie. Verder kent de Apple Watch-kloon fitness tracking, geeft hij aan hoe goed je slaapt en komt hij met waarschuwingen wanneer je een tijd inactief bent geweest. De verwachting is dat de smartwatch wereldwijd wordt uitgerold.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Pete.Z

  Kijk, met sim. Dat is dus wat de Apple Watch mist voor mij. Snap ik nog steeds niks van, dat Apple dat ier niet aan wil bieden.

 • Profielfoto
  tomc

  Pete.Z op 22 september 2020 11:24
  Kijk, met sim. Dat is dus wat de Apple Watch mist voor mij. Snap ik nog steeds niks van, dat Apple dat ier niet aan wil bieden.

  Uihm? De apple watch biedt al eSIM aan sinds de series 3. Het is niet omdat er in nederland geen providers zijn die het aanbieden dat het daarom niet bestaat.

 • Profielfoto
  AT024

  Ik begin de Chinese na-(apen) zat te worden! Ze kunnen zelf ook helemaal niks.

 • Profielfoto
  polansky

  AT024 op 22 september 2020 14:41
  Ik begin de Chinese na-(apen) zat te worden! Ze kunnen zelf ook helemaal niks.

  Hoeveel vormen kun je zelf bedenken naast rond of vierkant?

  Driehoekig en rechthoekig zijn niet er praktisch, evenals dat 6 of 8 hoekig geen extra functionaliteit zouden bieden.

  Wat jij ‘zat’ begint te worden wordt je ingegeven door je internet gedrag en je ‘rechtse’ vriendjes bij Trump. China bashen is helemaal in. Lekker een bevolkingsgroep afzeiken en dat tienduizend keer herhalen totdat het idee dat zee ‘fout’ zijn er goed is ingestampt.

  Zo werkt propaganda….

 • Profielfoto
  AT024

  polansky op 22 september 2020 15:13

  AT024 op 22 september 2020 14:41
  Ik begin de Chinese na-(apen) zat te worden! Ze kunnen zelf ook helemaal niks.

  Hoeveel vormen kun je zelf bedenken naast rond of vierkant?

  Driehoekig en rechthoekig zijn niet er praktisch, evenals dat 6 of 8 hoekig geen extra functionaliteit zouden bieden.

  Wat jij ‘zat’ begint te worden wordt je ingegeven door je internet gedrag en je ‘rechtse’ vriendjes bij Trump. China bashen is helemaal in. Lekker een bevolkingsgroep afzeiken en dat tienduizend keer herhalen totdat het idee dat zee ‘fout’ zijn er goed is ingestampt.

  Zo werkt propaganda….

  LOL… Je bent goed in hokjes denken … Ik ben absoluut geen trump fan maar ik zowel niet links als extreem rechts. Het is gewoon een feit dat de koreanen en de chinezen alles van Apple kopiëren. Het geeft niks met extreem rechts, VS en mijn vriendjes te maken. Tegenwoordig mag je niet voor je mening uitkomen van mensen zoals jij. Volgens mij ben jij dan extreem rechts hier? Dictator.. of toch extreem links?:)

 • Profielfoto
  Night

  Tsja, qua vormfactor kun je niet veel anders. Maar de hele ‘propaganda’ om het gadget heen doet wél sterk aan de Apple campagnes denken. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zeg ik altijd maar. En hoewel de Oppo wellicht een hint van herkenning oproept, zal iedereen hier toch wel beter weten dat een horloge zonder goede software (lees watchOS) en integratie met je iPhone.Mac (of Android telefoon en PC)  gauw gaat vervelen.

  Aan de andere kant denk ik overigens wel dat de Oppo hierdoor langer met een batterijlading zal doen als de Apple Watch.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De integratie van Android Wear met een Android smartphone is anders best prima.

  Sterker nog; Android Wear werkt een stuk beter met een iPhone, dan een Apple Watch met een Android smartphone.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  KarelWillem op 22 september 2020 18:12
  De integratie van Android Wear met een Android smartphone is anders best prima.

  Sterker nog; Android Wear werkt een stuk beter met een iPhone, dan een Apple Watch met een Android smartphone.

  Was sowieso niet van plan om voor deze combinaties te gaan.