Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 4 september 2020

On the Rocks komt eerst in de bioscoop en dan pas op Apple TV+

De films On The Rocks komt op Apple TV+, maar in tegenstelling tot eerdere producties komt het ook in de bioscoop.

Op Apple TV+ staan verschillende films en series. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn alleen op het platform te zien en niet eerst in de bioscoop. Daar gaat nu verandering in te komen met de film On The Rocks. Volgens blogger Sigmund Judge van Screen Times komt de film eerst in de bioscoop. Dat zou A24, de studio achter de film tegen hem hebben bevestigd.

On The Rocks gaat naar het witte doek

Dat Laat Judge weten in een Tweet. Hij maakt ook de releasedatum bekend van de film. Op 2 oktober gaat de productie in première. Het is dan ook wereldwijd in de bioscoop te zien. Dat is overigens niet voor een lange tijd. On The Rocks verschijnt een paar weken later, om precies te zijn op 23 oktober, op Apple TV+. De release op het streamingplatform werd eerder al bekendgemaakt door Apple.

Nog voor dat de film in de bioscopen draait, wordt het eerst vertoond op het New York Film Festival. Dat is niet zo’n rare plaats aangezien de film zich ook in de wereldstad afspeelt. Het gaat over een jonge moeder uit New York die twijfelt over haar huwelijk. Ze werkt samen met haar playboy-vader om haar man te volgen. En dat is bijzonder te noemen, aangezien ze elkaar eerder uit het oog waren verloren. De hoofdrollen zijn voor Bill Murray en Rashida Jones. De film wordt geregisseerd door Sofia Coppola die tevens het script heeft geschreven.

Niet eerst naar Apple TV+

Zoals eerder gezegd is het opmerkelijk dat de film eerst in de bioscoop komt in plaats dat het direct naar Apple TV+ gaat. Bij de film Greyhound was juist het omgekeerde het geval. De film zou oorspronkelijk eerst naar de bioscopen gaan, maar dat ging niet door. Hanks en Sony Pictures besloten om de film te verkopen aan Apple TV+ vanwege de coronacrisis. Hierdoor kwam het niet naar de bioscoop en ging het meteen door naar Apple TV+. Dit tot treurnis van Hanks, die liever had dat zijn film op het witte doek was te zien. Daarop kwam de productie volgens hem nog beter tot zijn recht.

Reageer op artikel:
On the Rocks komt eerst in de bioscoop en dan pas op Apple TV+
Sluiten