Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 1 september 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Nieuwe iPad Air en twee Apple Watch-modellen verschijnen in de herfst’

Bloomberg heeft een nieuw bericht online gezet waarin het onder meer de iPad Air 4 en twee nieuwe Apple Watch-modellen bespreekt. Dit zijn producten die de website verwacht in de herfst, naast bijvoorbeeld de iPhone 12-lijn. Vorige week lekte er al informatie over de aankomende Air 4-tablet.

Apple organiseert elk jaar in de herfst een hardware-evenement, waar het de nieuwe producten voor de komende maanden presenteert. Dit jaar mogen we, volgens Bloomberg, hardwareverversingen verwachten voor de Apple Watch. Als het goed is komt er een opvolger voor de Apple Watch Series 5 en de Apple Watch Series 3; de laatstgenoemde moet dan een goedkoper model worden. De Series 5 wordt dan een high-end model met onder meer een zuurstofsaturatiemeter. Dat nieuws is dan weer niet afkomstig van Bloomberg, maar kwam al veel eerder aan het ligt door kletsende koppen uit de bevoorradingsketen.

Klik/tap voor groter.

iPad Air 4 en Apple Watch-modellen

Het goedkopere Apple Watch-model krijgt waarschijnlijk functies van de Series 4 en 5 (zoals een snellere chip en valdetectie), maar krijgt mogelijk geen full screen- en industrieel design. Het is nog even afwachten wat de nieuwe prijs voor de Series 3-opvolger wordt.

Verder schrijft Bloomberg ook over de iPad Air 4. Heel veel informatie geeft de publicatie niet, behalve dan dat het scherm van rand tot rand loopt. Het design is daarmee vergelijkbaar met de iPad Pro. Onlangs lekte er een handleiding waarin mogelijk al informatie staat over de iPad Air 4, zoals een powerknop met ingebouwd Touch ID aan de zijkant en het bestaan van de usb-c-poort. Mocht Bloomberg gelijk hebben, dan krijgt de Air 4 dus een grote designverandering, aangezien de huidige iPad Air nog dikke schermranden heeft.

Ook meldt Bloomberg nog wat over de iPhone 12-lijn. Die wordt namelijk in fases uitgebracht. De lower-end modellen verschijnen dan in oktober, terwijl de high-end modellen op een later moment verschijnen. Verder krijgen de goedkopere modellen een aluminium zijkant, terwijl de duurdere modellen mogen rekenen op roestvrij staal. Daarnaast werd er nog gesproken over een nieuwe Apple TV, maar die verschijnt mogelijk pas in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nieuwe iPad Air en twee Apple Watch-modellen verschijnen in de herfst’
Sluiten