Nieuwe Apple TV met vernieuwde afstandsbediening lijkt in de maak

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
Apple TV 6
(Afbeelding: Apple)

Dit najaar mogen we veel nieuwe dingen verwachten van Apple, maar een nieuwe Apple TV hoeven we dan niet te verwachten. Volgens de nieuwste geruchten, gepubliceerd door Bloomberg, komt de volgende generatie pas in 2021. De vorige versie van de mediaspeler lanceerde in 2017, waarmee 4K-content afgespeeld kan worden.

Bloomberg meent te weten dat de nieuwe Apple TV in elk geval een snellere processor krijgt, waardoor je er straks beter op kunt gamen. Of dat iets te maken heeft met de veranderingen die achter de schermen plaatsvinden bij Apple Arcade, is niet zeker. De huidige TV heeft in elk geval een A10X-chip; welke chip er in de nieuwe versie komt, is niet bekend. Daarnaast meldt Bloomberg dat de mediaspeler van Apple een geheel nieuwe afstandsbediening krijgt, die voorzien is van een Vind mijn-functie. Daarmee moet je de remote kunnen terugvinden als die weer eens tussen de kussens van de bank is zoekgeraakt.

Apple TV afstandbediening
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Apple TV met nieuwe afstandsbediening en meer

De huidige zapper van de Apple TV heeft veel kritiek over zich heen gekregen. Veel consumenten willen dan ook een nieuwe versie zien; sommige vragen hier nu al meer dan vijf jaar om. De trackpad reageert niet altijd zoals je zou verwachten, omdat verschillende bewegingen niet goed geregistreerd worden. Gebruiksvriendelijk is anders. Bovendien kan die trackpad ook per ongeluk een aanraking registreren, wanneer de afstandsbediening gewoon op de bank ligt.

Helaas geeft het bericht van Bloomberg geen details over verdere specificaties voor de nieuwe Apple TV of op welke manieren de remote nog meer verbeterd wordt. Dat er nu een Vind mijn-functie geïmplementeerd lijkt te worden, is een welkome toevoeging. De huidige afstandsbediening is namelijk best compact en kan daardoor heel gemakkelijk ineens verdwenen zijn. Mogelijk krijgt de nieuwe remote een speaker aan boord, waarmee een geluid kan worden afgespeeld.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Net als vorig jaar….

  Maar ik denk zelf dat de nieuwe AppleTV wel iets heel anders wordt dan wat het was. Waarom is Apple zo gepikeerd over Epic?

  Juist! Omdat ik denk dat Apple bezig is om haar eigen game platform op te zetten.

 • Profielfoto
  SvS

  Dat dacht ik ook al langer, maar het werd allemaal net niet. Ze hebben gewoon de boot gemist. Net als Microsoft met hun windows phone en hun iPod tegenhanger zune.

 • Profielfoto
  polansky

  Weet niet – Deze winter is het weer ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’.
  De nieuwe generatie consoles staat voor de deur. Er is dus een mogelijkheid voor Apple om zich er nu tussen te dringen.

  Het is duidelijk dat MS richting cloud wil, en ook Sony heeft hiervoor een contract bij – ironisch genoeg – Microsoft afgesloten. Dus ook Sony heeft soortgelijke plannen.

  De enige waarvan ik vermoed dat zij dit het best voor elkaar hebben is in dit geval Apple.

  Het zou mij gewoon niet verbazen als de nieuwe AppleTV een entertainment console wordt. De geruchten dat Apple bezig is met een eigen GPU die gebaseerd is op de AMD RX technologie, zou hem uitermate geschikt maken als console. Zeker in combinatie met de nieuwe Apple silicon processoren.
  Swift en Metal zijn niet alleen ontworpen voor mobile gaming.

 • Profielfoto
  Night

  Als Apple al een gameconsole uit gaat brengen zullen ze dat dan ongetwijfeld doen voorkomen alsof ze het wiel hebben uitgevonden ?

  Aan de andere kant; Apple is nooit de eerste maar vaak wel de beste met een ‘nieuw’ product.

 • Profielfoto
  Di May

  Een nieuw, goed draaiend wiel is altijd
  beter dan dat pas ontdekte boomstammetje …

 • Profielfoto
  RW076

  Ik zit erg te wachten op een nieuwe (heb dan ook de 2e gen.), dus alles is beter dan wat ik nu heb.
  Ik zou het leuk vinden als Apple er dat homepod gedoe in stopt. Want dat ga ik echt nooit los kopen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Betere software niet betere hardware. De hardware is niet stuk genoeg om te willen vervangen. De software wel.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Apple zit Steam dwars, geen 32 bit legacy, Open GL verbannen en straks geen bootcamp meer op de Mac. Dus…..

  Spelletje spelen voor de MacFan?  We moeten straks rechtstreeks van Apple kopen. Of het dan eindelijk gelikte 3D Mordor wordt of diezelfde lieve poppetjes die doen denken aan de WI?