Netflix op koers om in 2021 met nog meer originals te komen dan in 2020

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
Netflix iOS app komt nog niet naar de Mac
(Afbeelding: Apple / Netflix)

Netflix heeft veel orignals en elk jaar lijken er nog meer bij te komen. Nou ja, lijken? Het is gewoon zo. Ook in 2021.

Er zijn zo ontzettend veel originals op Netflix. Wat te denken van Narcos, Stranger Things, Undercover, The Witcher, Space Force, House of Cards, Cobra Kai, Lucifer, Away, Ozark. We kunnen nog uren doorgaan om nog meer series op te noemen. Het zijn er inmiddels zoveel en elk jaar komen er nog meer nieuwe bij. Ook aankomend jaar is het weer raak. Zelfs met de coronacrisis kan het nog meer series uit gaan brengen.

Netflix CEO Reed Hastings vertelt

Dat laat Netflix co-CEO Reed Hastings weten aan het Amerikaanse medium Variety. Er komen in 2021 meer series dan in 2020, maar waarschijnlijk niet zoveel als het bedrijf vooraf verwachtte. Vooral in de Verenigde Staten lopen producties langere vertragingen op vanwege het coronavirus.

“Volgend jaar hebben we een geweldige selectie van content. Het zijn zeker meer originals dan dit jaar, maar niet zoveel als we verwachten. In Europa en Azië produceren we nog steeds. We hopen dan ook op een vaccin zodat we nog intensiever te werk kunnen gaan”, laat de Netflix-baas weten. In 2019 maakte Netflix in de Verenigde Staten nog in totaal 371 shows, in 2020 was dit tijdens de coronacrisis 40 tot 50 nieuwe original-titels elke maand. Als het in 2021 nog meer wil produceren moet het dus flink aan de bak.

Producties met vertraging

Natuurlijk is Netflix niet het enige bedrijf waarbij de coronacrisis gevolgen heeft, ook andere streamingdiensten hebben er last van. Zo is het bij Disney+ bijvoorbeeld de vraag wanneer de series Wandavision en The Falcon en The Winter Soldier te zien zullen zijn.

Eerder liet acteur Frank Lammers al weten dat de coronacrisis de hele planning voor Undercover op z’n kop gooide. In plaats van het derde seizoen van Undercover, komt eerst de film over het leven van crimineel Ferry Bouman. Dit moest eigenlijk omgekeerd zijn.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Als ze nou een stopte met al die politiek correcte baggerseries gebaseerd op een film. Zou ik het nog eens overwegen. Maarja, is de norm he, Amazon doet niet anders en Disney plus Apple zijn wat dit eerste betreft nog erger. Een minder (ik zeg niet eens niet) woke streamingservice zou prettig zijn.

 • Profielfoto
  Melle

  Grappig. Je zou helemaal geen uren
  Kunnen doorgaan, maar verleidelijk eerder minuten… in 1 uur kan je echt wel belachelijk veel series opnoemen… vermoedelijk al meer dan alle originals die ooit zijn gemaakt en de maak zijn samen…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik weet niet welke politiek correcte baggerseries jij op doelt, maar er staan best redelijk wat series op Netflix die de randjes aardig opzoeken. En die je op Apple TV+ niet zo snel zal zien.

 • Profielfoto
  RW076

  KarelWillem op 9 september 2020 22:44
  Ik weet niet welke politiek correcte baggerseries jij op doelt, maar er staan best redelijk wat series op Netflix die de randjes aardig opzoeken. En die je op Apple TV+ niet zo snel zal zien.

  Ik was bezig een serieus gedetailleerd antwoord aan je te tikken.
  Echter werd ik halverwege erg moe van het uittikken.

  Ik hoop dat ik mag volstaan met een korte opsomming.

  Kleur, gender, seksuele voorkeur, handicap aanwezig in cast.
  Vrouw, land van herkomst, geloof benoemen en belangrijk maken.
  Vertakkingen in het verhaal weven om bv bovengenoemde te verklaren.

  Verder nog blank en / of mannelijk stereotype in negatieve benoeming, lief zijn is lief realistisch of hard / kort-af is niet lief

  Grapjes zijn geforceerd correct.

  En ik vind dat allemaal prima, ik heb een knop op mijn afstandsbediening en daarmee bepaal ik wat ik wel of niet wil. Maar ik wil die keuze helemaal niet hoeven willen maken.

  Het zal vast een dingetje zijn alla eens gezien moeilijk om te ontzien, maar ik vind het jammer. Ik start het op met de gedachten om even lekker te ontspannen. Niet om me te laten meeslepen in een “politieke” voorkeur van de huidige filmmakers. (kijk voor de grap eens naar de nieuwe regels voor een Oscarnominatie)

  Daarnaast dus nog de series gebaseerd op een film. Ik vind dat eh.. tsja op zijn minst langdradig.

  Stel je vind beide zaken net als ik “lastig” dan moet je inmiddels wel verdraaid veel mazzel hebben om de door jou genoemde series tegen te komen die de randjes opzoeken (wat van mij helemaal niet hoeft).

  Ik heb gewoon steeds vaker dat ik begin met Netflixen, maar binnen het uur al weer wat anders aan het doen ben. Moe van het zoeken, of niet echt lekker aan het ontspannen door waar ik naar kijk.

  Voor mij was Netflix best wel oke (understatement) een jaar of twee terug. (mand)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Inderdaad, vind ik ook RW076. Gelukkig zijn niet alle originals zo politiek correct en gelukkig staan er ook dingen op zoals Rick & Morty, Archer en Community.

  Het is trouwens niet eens politiek correct in mijn ogen, maar gewoon oliedom, net als die hele JK.Rowling-heksenjacht over gender. Wat een verstandige vrouw en wat een verstandig standpunt dat ze inneemt. Ondertussen mag ze bijna naar de brandstapel als het aan sommige mensen ligt. Als er geen discussie meer mogelijk is, dan houdt het op.