Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 23 september 2020

Nederlands lek onthult mogelijke aankondigingsdatum iPhone 12

De website AppleInsider heeft een tip gekregen vanuit Nederland. Ze werden hierin gewezen op de aankondigings- en pre-orderdatum van de iPhone 12. Volgens deze anoniem bron krijgen de nieuwe iPhone op 13 oktober voor het eerst te zien en kunnen we deze vanaf 16 oktober gaan bestellen.

AppleInsider ontving deze anonieme tip van iemand die werkzaam is bij een Nederlandse telecomprovider. Welke dit is, wordt in het artikel niet genoemd. Wel heeft AppleInsider enig onderzoek gedaan naar de bron. Ze hebben naar de herkomst van het bericht gekeken en zien dat het bereik waarin het IP adres van de afzender valt, onderdeel is van het bedrijfsnetwerk van een telecomprovider.

Onbekende iPhone 12 lekker uit Nederland

Welke dat is en enige andere informatie wil AppleInsider niet naar buiten brengen of is er simpelweg niet. Dit betekent dat we het bericht met een korrel zout moeten nemen. Toch is het niet ondenkbaar dat deze persoon het bij het juist eind gaat hebben. Ook andere partijen zoals Mac Otakara, Nikkei, DigiTimes, MacRumors en andere verwachten dat de iPhone 12 in oktober gaat verschijnen.

iPhone 12 blauw
Mogelijk komt Apple ook met nieuwe kleuren.

Wat MacRumors ook ontdekt heeft, is dat er een interne presentatie is gemaakt voor de Britse telecomproviders BT en EE. Hierin is te zien hoe CEO Marc Allera bekendmaakt dat Apple binnenkort een 5G iPhone gaat onthullen: “We are just days away from Apple’s next major launch, a 5G iPhone, which will be a huge boost for 5G,” aldus Allera.

De lancering van een nieuwe iPhone

Een officiële aankondigingsdatum laat nog op zich wachten, maar het lijkt er toch op de de iPhone 12 lancering dichtbij is. Dan gaan we ook horen welke verschillende versies van de iPhone 12 er komen. Volgens geruchten gaat dat er eentje meer zijn dan vorig jaar. Wat we kunnen verwachten van optie nummer vier en de mogelijk naam, lees je hier.

Reageer op artikel:
Nederlands lek onthult mogelijke aankondigingsdatum iPhone 12
Sluiten