Jelle van Es
Jelle van Es App Store 17 september 2020

Microsoft Outlook en Edge in te stellen als standaard in iOS 14

Vanaf vandaag kun je aan de slag met iOS 14 en iPadOS 14. Met dit nieuwe besturingssysteem krijg je natuurlijk een berg aan mogelijkheden waar we de laatste tijd veel over hebben geschreven. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om Microsoft Outlook en de browser Edge in te stellen als de standaard app voor dit soort functionaliteiten.

En wie had dat jaren geleden verwacht? Dat je standaard gebruik zou gaan maken van apps van Microsoft op je iPhone. Toch zijn er genoeg mensen die dit graag willen doen in iOS 14. Zeker wanneer je je smartphone voor werk gebruikt en alles via Office laat lopen.

Microsoft Outlook standaard in iOS 14

Want wanneer je nu voor werk je iPhone gebruikt en op een link klinkt met een emailadres, dan word je min of meer automatisch naar de Mail-app gestuurd. En niet elk zakelijk account is daar op gekoppeld. Ikzelf moet ook voor werk Outlook gebruiken en ben dit vaak genoeg tegengekomen. Wat dat betreft is deze optie fijn. Natuurlijk kun je ook andere apps als standaarden gaan gebruiken in iOS 14, maar Microsoft heeft met Edge en Outlook de updates al doorgevoerd die dit mogelijk maken.

Microsoft Edge Chromium
Klik/tap voor groter

In de settings van je iPhone of iPad kun je met iOS 14 of iPadOS 14 naar je settings gaan en daar kun je dan kiezen voor de Default Browser App. Wanneer je helemaal fan bent van Edge, dan is het mogelijk om daar dan die browser daar als standaard te selecteren in plaats van Safari. En op eenzelfde soort manier heb je de mogelijkheid om Outlook als de standaard app voor je email-opties te kiezen.

Nog even wachten

Het enige wat je moet doen om dit allemaal voor elkaar te krijgen is een iPhone of iPad hebben die draaien op iOS 14 en iPadOS 14. Dat kan wellicht pas vannacht gebeuren, dus zorg er voor dat je je smartphone aan de oplader hebt hangen en met Wifi verbonden bent. Verder is het zaak dat je de desbetreffende apps update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Outlook en Edge in te stellen als standaard in iOS 14
Sluiten