Jelle van Es
Jelle van Es App Store 24 september 2020

Microsoft komt met nieuwe iOS app: ‘Xbox games binnenkort op je iPhone’

Sinds deze maand is het mogelijk om op je Android-apparaat vanuit de cloud Xbox One-games te streamen naar je smartphone. Dit heette in de beta-fase Project xCloud en is nu onderdeel van de Xbox Game Pass. Op de iPhone krijg je waarschijnlijk straks ook de mogelijkheid om games te beleven.

Dit is althans hetgeen dat The Verge beweert. Het heeft te maken met een nieuwe app op de Google Play Store, waarvan een soortgelijke is ingediend bij de App Store.

Stream je Xbox One-games op je iPhone

Met de nieuwe Xbox app moet je de mogelijkheid krijgen om Xbox One-games naar je iPhone te streamen. Dit gaat overigens niet via de cloud, maar is het streamen van je Xbox One naar je smartphone. Dat is niet echt iets nieuws. Zoiets bestaat momenteel al met de PlayStation 4, waar je gebruik kunt maken van Remote Play. Met die app stream je je PS4-feed naar de iPhone en iPad. Met name de laatste blijkt daarbij erg fijn te zijn, wanneer je er een PS4-controller bij aansluit. Dan kun je de game zo spelen als dat je gewend bent.

>

Xbox games iphone xCloud iOs
Stream games naar de Android, hopelijk straks ook naar de iPhone

Met deze optie heb je dus niet het probleem van de xCloud app. Die app gaat namelijk in tegen de regels van de App Store. Daarvoor heb je namelijk een actief Xbox Game Pass-abonnement nodig en Microsoft heeft er geen zin om die via de App Store te laten aanbieden. Dan moeten ze namelijk de bekende dertig procent aan inkomsten afstaan en maakt het de service een stuk minder rendabel. Maar dit is een app die gratis is en zonder service. Je streamt enkel lokaal de games vanaf je Xbox One naar je iPhone.

Onduidelijk wanneer hij verschijnt

Volgens The Verge ligt de app nu bij Apple om hem te beoordelen. Als hij daar groen licht heeft gekregen, dan kan hij daadwerkelijk worden uitgebracht en kun je straks ook je Xbox One-games naar je favoriete apparaat gaan streamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft komt met nieuwe iOS app: ‘Xbox games binnenkort op je iPhone’
Sluiten