Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 25 september 2020

Microsoft hint naar update voor Office for Mac, beschikbaar zonder abonnement

Microsoft laat weten dat het bedrijf in 2021 een nieuw Office-pakket uitbrengt, dat je slechts éénmalig hoeft aan te schaffen. Dit nieuwe pakket bestaat dan naast het eerder aangekondigde Microsoft Office 365-abonnement. Voor dat abonnement dien je wel maandelijks te betalen, maar je krijgt daar dan ook een hoop voor terug.

Eigenaars van een Mac of Windows-pc die gebruikmaken van Microsoft-producten krijgen te maken met mogelijke veranderingen de komende maanden. Zo kunnen we onder meer in oktober een verse update voor Outlook verwachten, die een nieuw design met zich meeneemt. Maar nu kondigt Microsoft dus ook aan dat er een alternatief Microsoft Office-abonnement gelanceerd gaat worden, ergens in 2021. Dit nieuwe pakket is géén abonnement en biedt in plaats daarvan een “eeuwigdurende licentie” voor gebruik aan. Office 2021 komt ergens in de tweede helft van volgend jaar en wordt dus (ook) verkocht als eenmalige aankoop.

Office 2021 als eenmalige aankoop

In een onlangs gepubliceerde blogpost schrijft Microsoft er het volgende over.

Microsoft Office will also see a new perpetual release for both Windows and Mac, in the second half of 2021.

Helaas geeft het bedrijf op moment van schrijven geen extra details. Mocht je updates voor de Exchange Server willen, dan dien je nog wel een abonnement aan te schaffen bij het bedrijf uit Redmond.

De afgelopen jaren heeft Microsoft vooral het Office-abonnement gepusht, zodat mensen jaarlijks betalen voor dezelfde apps en programma’s die ze al op hun smartphones en computers hebben staan. Met het abonnement krijg je onder meer toegang tot Word, Excel, PowerPoint en Outlook, naast nog een aantal dingen.

Mocht je nu al een eeuwigdurende licentie willen aanschaffen voor Office 2019, dan kan dat alsnog. Echter, het was onduidelijk of Microsoft ook voornemens was voor toekomstige releases dergelijke betalingsopties aan te bieden. Die kogel is nu dus door de kerk: voor 2021 kun je wederom zo’n licentie aanschaffen.

Reageer op artikel:
Microsoft hint naar update voor Office for Mac, beschikbaar zonder abonnement
Sluiten