Logitech introduceert MX Anywhere 3: handige muis voor Mac en iPad

Door: Jelle van Es - 7 reacties
MX Anywhere 3
(Afbeelding: Logitech)

Logitech is een bedrijf die inmiddels heel wat verschillende producten voor de Apple-apparaten op de markt heeft. Deze week heeft het onder andere de MX Anywhere 3 en een aparte versie van die draadloze muis voor Mac aangekondigd.

Met de nieuwe MX Anywhere 3 muis kun je zowel op je MacBook als op je iPad aan de slag, zodat je thuis twee vliegen in één klpa slaat. Daarnaast moet je de muis ook makkelijk kunnen gebruiken op de momenten dat je ergens willekeurig moet gaan werken.

De MX Anywhere 3 muis

Zo moet het voor de MX Anywhere 3 muis geen probleem zijn op wat voor soort ondergrond je hem legt. Een muismat werkt bij een apparaat als deze natuurlijk nog altijd het beste, maar volgens Logitech zou een glazen ondergrond ook geen probleem moeten zijn. Daarnaast is de muis uitgerust met de MagSpeed-wiel. Daarmee scrolt de muis met 1.000 lijnen per seconde en schakelt hij automatisch tussen de ratelmodus en de supersnelle modus. Hierdoor moet je de precisie gaan krijgen die je nodig hebt.

MX Anywhere 3
Aan het werk met de muis (Afbeelding: Logitech)

De MX Anywhere 3 muis heeft de mogelijkheid om tot 10 meter een draadloze verbinding tot stand te brengen. Nu zullen er alleen niet heel erg veel situaties zijn waarin dit nodig is, tenzij je de MacBook aan een scherm hebt hangen en op een afstand moet besturen. Is je batterij op? Dan kun je hem via een USB-C kabel weer snelladen. Een volle batterij moet er voor zorgen dat je er 70 dagen los mee kunt gaan. Een minuut opladen geeft je vervolgens weer de mogelijkheid om er drie uur mee te werken. De muis kan met maximaal drie apparaten met Bluetooth worden verbonden. Hij komt ook met een Unifying USB-dongle om een directe verbinding te maken. Met een druk op de knop schakel je er dan tussen.

Eind september in de winkel

De MX Anywhere 3 muis verschijnt eind september in de winkel en zijn verkrijgbaar in lichtgrijs wanneer je de versie voor Mac haalt. Hij gaat 89,99 euro kosten.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  twee vliegen in één klpa

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik heb zelf de allereerste versie van de MX Anywhere en ik vind het een prettige muis. Hij is wel prijzig geworden zeg! Ook heb ik de M705 Marathon, deze gebruik ik vaker en is een stukje groter.

 • Profielfoto
  Jorik

  Hier een tevreden gebruiker van de MX Anywhere 2 en die gebruik ik ook al weer zo’n 5 jaar. Vooral voor als ik met PC’s met Linux of Windows werk, maar ik heb ‘m ook via bluetooth aan m’n MBP gekoppeld.

 • Profielfoto
  bebitoes

  Leuk en handig is dat je van je windows scherm je muis pijl naar je mac scherm kunt brengen zonder de knop in te drukken. Ook kun je copy en paste doen tussen windows en mac mits ze in hetzelfde wlan zitten.

 • Profielfoto
  Pieter1968

  HET bedrijf DAT. “Een bedrijf die” staat zóó dom…

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik heb de MX Anywhere 2 (thuis) en de MX Master 2 (op het werk). Ik kan iedereen de Master aanraden. Voor dat ene tientje meer heb je kwalitatief een veel professionelere muis.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ik heb de MX Anywhere 3 nu twee weken in huis, maar ben niet helemaal tevreden. Met name op de iPad Pro zijn de gebruiksmogelijkheden beperkt, vooral ook omdat je daar de Logitech-software niet kunt installeren. De twee linkerknoppen voor het vooruit- en terugbladeren in webbrowsers (toch de meest gebruikte functie van deze knoppen) doen helemaal niets en zijn ook niet als zodanig te configureren. Echt een functionele misser. Ook lukt het koppelen via Bluetooth met de iPad niet altijd. Erg irritant. Als ik de iPad openklap en de muis ligt op tafel dan verwacht ik dat deze meteen werkt. Dus niet. Hmmm.