Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 7 september 2020

LG geeft duidelijkheid: ‘televisies uit 2018 krijgen AirPlay 2 en HomeKit ondersteuning’

Er was enige verwarring, maar LG geeft vandaag eindelijk duidelijkheid. Het UK-account van het Zuid-Koreaanse bedrijf meldt op Twitter dat televisies uit 2018, net als de modellen uit 2019 en 2020, Airplay 2 en HomeKit ondersteuning krijgen.

Wanneer de ondersteuning precies komt is niet bekend. Wel laat LG weten dat er, ten tijde van de uitrol, meer informatie gegeven zal worden. Mensen met een OLED of Super UHD LCD TV uit 2018 hebben vanaf nu wel direct toegang tot de Apple TV app.

LG komt met AirPlay 2 en HomeKit ondersteuning

Het nieuws zal door een groot deel van de klanten van LG positief ontvangen worden. Sinds april dit jaar loopt er een petitie om de AirPlay en HomeKit ondersteuning naar de televisies uit 2018 te halen. Destijds was er hoop voor deze klanten, omdat het er even op leek dat LG bezig was met exact die toevoegingen. Door middel van een ondersteuningsdocument werd duidelijk dat er een software-update zou uitrollen met de ondersteuning voor beide technologieën. Alleen deze kwam er niet.

De Apple TV-app verscheen op OLED-televisies uit 2018 en ook de komst van de app naar UHD-LCD-televisies stond op de planning. Maar ondersteuning van AirPlay 2 en HomeKit kwam er niet. Sterker nog: eind augustus kwam er een tweet naar buiten dat deze ondersteuning niet zou komen, tot groot ongenoegen van de klanten. Of dat ongenoegen ervoor gezorgd heeft dat LG nu alsnog de ondersteuning uitrolt, dat is op dit moment niet bekend. Maar dat televisies uit 2018 dit jaar nog voorzien worden, dat mag wel duidelijk zijn.

Wie een OLED-televisie met een 8 in de naam heeft staan thuis, die krijgt dit jaar nog AirPlay 2 en HomeKit ondersteuning. Dat betekent dus dat onder andere de B8, C8 en W8 voorzien zullen worden. Wanneer LG de ondersteuning precies uitrolt dat is, zoals gezegd, op dit moment dus nog niet bekend.

Lees ook: Nieuwe Apple TV met vernieuwde afstandbediening lijkt in de maak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LG geeft duidelijkheid: ‘televisies uit 2018 krijgen AirPlay 2 en HomeKit ondersteuning’
Sluiten