Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 28 september 2020

KPN gaat eSIM ondersteunen en verhoogt haar databundels

Normaal komt KPN vooral in het nieuws door de prijzen van haar abonnementen te verhogen. Dit keer is het anders. Het komt met eSIM.

KPN is een van de grootste mobiele providers in Nederland en kan dus niet achterblijven bij de ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn. Zo is al een tijdje eSIM beschikbaar voor verschillende telefoons van Samsung en Apple. Zo hebben concurrenten T-Mobile en Vodafone die functie al toegepast bij hun telefoons. Ergens in de loop van oktober gaat KPN het ook ondersteunen, laat het bedrijf weten in een blogpost. Daarmee is het dus op tijd bij de komst van de nieuwe iPhones.

eSIM bij KPN

Het grote voordeel van eSIM is dat je geen simkaart meer nodig hebt. Hierdoor kun je meerdere telefoonnummers gebruiken op een toestel. Zo kun je jouw zakelijke en privénummer op één smartphone gebruiken. Ook is het natuurlijk handig voor op reis en raak je jouw eigen kaart niet meer kwijt bij een wissel naar een lokale provider. Bij KPN kunnen zowel zakelijke klanten als consumenten gebruik gaan maken van eSIM. Ze kunnen zodra deze beschikbaar is de service activeren via de MijnKPN-app.

Meer data

Naast het nieuws over eSIM komt het bedrijf met nog een nieuwtje. Het gaat de data in verschillende abonnementen verhogen, zonder daarbij een prijsstijging in te voeren. Zo gaat de prijs van abonnementen met 2 en 5GB met 2,50 euro omlaag naar 17,50 euro en 20 euro. Klanten met een bundel van 10GB en 20GB krijgen meer data. Die twee abonnementen worden elk met 5GB verhoogt, zonder dat de prijs omhooggaat. Aan het onbeperkte data-abonnement (KPN Unlimited) verandert niets. Het bedrag voor die dienst blijft gelijk.

De Husselkorting die gebruikers krijgen als ze meerdere diensten van KPN gebruiken veranderen ook. Zo wordt die bij het abonnement van 17,50 en 20 euro verlaagd naar 2,50 euro. Dat was eerder nog 5 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN gaat eSIM ondersteunen en verhoogt haar databundels
Sluiten