Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 9 september 2020

iPhone met vingerafdrukscanner onder het scherm? Apple krijgt patent toegewezen

Bedrijven staan nooit stil als het gaat om nieuwe technologieën voor bestaande producten. Huidige ideeën en implementaties worden ook altijd doorontwikkeld, blijkt uit een nieuw patent dat Apple in handen heeft. Het gaat om een patent waarbij de Touch ID-sensor onder het scherm zit.

Het is niet de eerste keer dat we iets horen over een iPhone waarbij de vingerafdrukscanner onder het scherm gepositioneerd zit. Die geruchten bestaan al heel lang, waarschijnlijk omdat veel iPhone-gebruikers dat wel zien zitten. En nu lijkt het erop dat die droom een keertje werkelijkheid wordt — we komen in elk geval een stapje dichterbij. Apple heeft namelijk een patent in handen gekregen, laat Patently Apple weten, waarbij de Touch ID-sensor dus onder het scherm zit. Heel veel Android-telefoons beschikken over deze functie, die goed in de smaak valt. We snappen dus dat iPhone-gebruikers dit ook willen hebben.

Touch ID
Klik/tap voor groter.

iPhone met vingerafdrukscanner onder het scherm

Veel Android-telefoons beschikken dus over die handige functie, maar hebben soms ook een bekend probleem. Het scangebied is vaak niet heel erg groot, waardoor je vaak op een specifieke plek op het scherm je duim of vinger moet laten rusten. Daardoor kan het zijn dat de scanner niet goed z’n werk doet (als je er net naast zit) of je de scanner gewoon mist wanneer je niet oplet. Dat kan vervelend zijn tijdens het ontgrendelen of wanneer je een betaling probeert te voltooien.

Apple probeert dit probleem alvast te tackelen door het sensorgebied groter te maken. Zo hoef je je niet altijd zorgen te maken over de plek van je vinger. Zo weet je niet alleen zeker dat je vaker met je duim op de goede plek zit, ook kun je veel sneller iets goedkeuren met je vingerafdruk. Apple heeft ook een ander idee voor ogen.

Where a fingerprint sensor is integrated into an electronic device or host device, for example, as noted above, it may be desirable to more quickly perform authentication, particularly while performing another task or an application on the electronic device. In other words, in some instances it may be undesirable to have a user perform an authentication in a separate authentication step, for example switching between tasks to perform the authentication.

Zo kun je dus op een knop op het scherm tappen om ergens in te loggen en tegelijkertijd je vinger laten scannen ter authentificatie. Op Android is het zo dat je daar twee handelingen voor moet verrichten, tenzij een app bijvoorbeeld bij het opstarten direct de scanner activeert. Zoals altijd moet je onthouden dat het slechts om een idee gaat en dat het idee niet per se geïmplementeerd hoeft te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone met vingerafdrukscanner onder het scherm? Apple krijgt patent toegewezen
Sluiten