Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 29 september 2020

iPhone 12 productie van start: Foxconn draait overuren voor de lancering

De productie van de iPhone 12 is in volle gang, dat is het nieuws dat de South China Morning Post vandaag naar buiten brengt. Volgens de website draait het personeel bij Foxconn overuren.

Naast het feit dat het personeel overuren draait is hen ook gevraagd om tijdens de acht dagen durende nationale feestdagen geen vrije dagen op te nemen.

iPhone 12 productie in volle gang

Met het ontbreken van de iPhone 12 serie tijdens het Time Flies evenement van september, kunnen we op dit moment niet heel ver verwijderd meer zijn van de nieuwe iPhone 12-modellen. Een bericht dat de South China Morning Post vanmorgen lijkt te bevestigen. Volgens een werknemer van Foxconn zijn overuren tijdens deze zomer sterk toegenomen en lijkt de werkdruk op dit moment nog hoger te liggen dan toen. De productie van de iPhone 12 serie draait op dit moment 24 uur per dag. Werknemers hebben daarbij ook de opdracht gekregen om per maand maar vier dagen vrij te nemen.

Op dit moment verdienen medewerkers van Foxconn tussen de 5000 en 6000 Chinese Renminbi per maand. Dat staat gelijk aan een bedrag tussen de €625 en €750. Voor de mensen die meer dan 90 dagen achter elkaar in de fabriek werken is er een speciale bonus gereserveerd. Volgens verschillende bronnen ligt die bonus rond de 10.000 Chinese Renminbi. Dat bedrag staat ongeveer gelijk aan €1251,45. Een andere medewerker, genaamd Ma, beaamt deze uitspraken. “We zijn de afgelopen weken ontzettend druk bezig vanwege de iPhone 12”, zo wordt tegen de South China Morning Post gezegd.

iPhone 12 blauw
Mogelijk komt Apple ook met nieuwe kleuren.

Geen vrij tijdens nationale feestdagen

National Day en het Mid-Autumn Festival zorgen ervoor dat Chinezen dit jaar acht dagen vrij krijgen. Van 1 oktober tot en met 8 oktober worden de feesten landelijk gevierd. Toch worden medewerkers van Foxconn gevraagd om tijdens deze periode geen vrij te nemen. Een oproep waar sommige medewerkers toch wel erg blij mee zijn. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de medewerkers recht hebben om tijdens de eerste drie dagen drie keer zoveel salaris te vangen dan normaal.

Wanneer Apple daadwerkelijk de nieuwe iPhone 12 serie aankondigt is officieel nog niet bekend. Wel wordt er gesproken over een Apple evenement op 13 oktober, maar dat gerucht is op dit moment nog niet bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 productie van start: Foxconn draait overuren voor de lancering
Sluiten