Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 8 september 2020
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 12 productie binnenkort van start, AirTags productie in volle gang’

Apple begint halverwege september met de massaproductie van de iPhone 12. Dat is het nieuws dat Nikkei vandaag naar buiten brengt. Volgens de website gaat de productie ‘in ieder geval’ van een van de vier modellen van start.

Naast het nieuws over de massaproductie van de iPhone 12 brengt Nikkei ook bericht over de productie van de AirTags. Op dit moment zou de massaproductie al van start zijn gegaan.

‘iPhone 12 halverwege september in productie’

Zoals gezegd zullen niet alle vier de iPhone 12-modellen halverwege deze maand in massaproductie gaan. De massaproductie van de overige modellen gaan, volgens Nikkei, eind september en in de eerste week van oktober van start. Volgens het bericht gaat het 6.1-inch model, met het dual-camerasysteem, als eerste in productie. Dit sluit aan op eerdere berichtgeving over de uitrol van de gehele serie. De verwachting is dat dit iPhone 12 model de huidige iPhone 11 gaat vervangen. Die smartphone werd in de eerste helft van 2020 het meest verkocht dan welke smartphone dan ook.

Verder bestaat de iPhone 12 serie, naar verwachting, uit een 5.4-inch model met een dual-camerasysteem. Daarnaast brengt Apple ook twee Pro-modellen op de markt. Het zou gaan om een 6.1-inch OLED model met een triple-camerasysteem en een 6.7-inch model. Dat laatste model is niet alleen voorzien van een nieuw camerasysteem en een 3D scanner, maar ook van het grootste scherm dat Apple ooit in een iPhone stopte. Officieel is het nog niet, maar dat zijn de geluiden die de afgelopen maanden te horen waren in de wandelgangen.

iPhone 12 dummy's
Klik/tap voor groter.

‘AirTags al in productie’

Naast de iPhone 12 serie is Apple ook bezig met een eigen Tile-achtige gadget. Het gaat om een product met de naam AirTags. Volgens Nikkei is de massaproductie van dit product al in volle gang.

De AirTags kunnen de consument helpen bij het vinden van verloren spullen. Je kan de Tags bijvoorbeeld in je portemonnee stoppen of aan je sleutelbos hangen. Met behulp van een bijbehorende app is het vervolgens mogelijk om te zien waar de AirTags zich op dat moment bevinden.

Apple heeft deze herfst mogelijk nog meer in petto voor ons. Lekker Jon Prosser liet eerder al weten dat we een gloednieuwe iPad en de Apple Watch Series 6 kunnen verwachten. Als we Mark Gurman van Bloomberg mogen geloven, krijgen we vandaag te horen wanneer het iPhone 12-evenement plaats zal vinden dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 productie binnenkort van start, AirTags productie in volle gang’
Sluiten