‘iPhone 12 Pro Max wordt echt anders dan het 12 Pro-model’

Door: Wesley Akkerman - 9 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Als we de nieuwste geruchten over de iPhone 12 mogen geloven, dan wordt de 12 Pro Max een “echt vlaggenschip”. Nieuwe lekken wijzen op het idee dat het Pro Max-model dit jaar echt heel anders is dan het Pro-model. De nieuwe iPhones worden mogelijk in oktober gepresenteerd door Apple.

YouTuber Filip Koroy (ook wel bekend als EverythingApplePro) en smartphonelekker Max Weinbach hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe video waarin ze uit de doeken doen wat ze denken te weten over de iPhone 12 Pro Max. De Pro Max moet dit jaar namelijk écht anders worden dan het Pro-model, aldus de heren. Ze laten in hun video weten dat het 6,7 inch model dit keer als een écht vlaggenschip gezien mag worden. De smartphone krijgt waarschijnlijk het beste scherm en de beste camera’s. Daar waar de iPhone 11 Pro Max en Pro in de basis dezelfde smartphones zijn, is dat met de 12 straks wel anders.

iPhone 12 blauw
Mogelijk komt Apple ook met nieuwe kleuren. (Afbeelding: EverythingApplePro/Max Weinbach)

iPhone 12 Max Pro wordt echt anders

Helaas heeft Koroy geen details gegeven over de verschillen tussen de iPhone 12 Pro Max en Pro. Maar er zijn genoeg geruchten om dat idee te ondersteunen. Zo krijgt alleen deze iPhone 12 een LiDAR-scanner aan boord. Daarnaast is er het gerucht dat de accu’s in de nieuwe iPhones kleiner zijn dan gebruikelijk. En de Pro Max zou hier het minst last van moeten hebben. Ook is dit het enige model met het 120 Hz ProMotion-display.

Het probleem is echter, zo denken de videomakers, dat niet iedereen zit te wachten op een 6,7 inch iPhone 12 Pro Max. En het feit dat het design ook drastisch anders wordt, helpt de aankomende smartphone waarschijnlijk niet. Het toestel zou namelijk oncomfortabel zijn om vast te houden, aldus een bron die het toestel vastgehouden heeft. Een hoesje kan dat probleem slechts voor een deel oplossen. Een ander oncomfortabel aspect is de mogelijke prijs, die waarschijnlijk rond de 1200 dollar ligt.

YouTube

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  San402

  Laten we eerlijk zijn..de meeste ‘normale mensen’ zullen alle ‘fratsen’ voor $1200 dollar toch echt links laten liggen. Ik tenminste wel, maar dat is persoonlijk. De Pro Max. lijkt mij een toestel voor een ‘professional’. Maar vraag me niet wat die ‘professional’ doet.
  Volgens mij doet Apple straks goede zaken met de nieuwe iPhone 12 ‘mini’. Daar zitten veel meer mensen op te wachten denk ik.

 • Profielfoto
  tomc

  Ik begin zo stillaan de tijden waarin er één iphone model was te missen. 2 scherm groottes kan ik begrijpen en ook het se model ben ik nog mee akkoord. Maar over een aantal jaar komen ze met de iphone 15 pro max super deluxe extra s voor zo’n €2k  wordt lachen dan.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Het echte vlaggenschip voor maar 2000 euro!

  Ik blijf het grappig vinden dat Apple de spullen verkoopt met meer pro, terwijl dat pro aan alle kanten rammelt. Ik bedoel, als je een third party video app wil gebruiken dan kun je niets eens opnemen in stereo. Dat kan alleen in Apple’s eigen niet-zo-pro-camera app.

  Na jaren iPad Pro is er nog steeds geen pro editing (Final Cut), pro bestandsbeheer of zoiets basics als smart albums in foto’s om een beetje een handige workflow te creëren. Alles is zo gefocust op iCloud. Ik heb een keer een LumaFusion project gemaakt, ik was een heel weekend (!) video footage uit iCloud aan het downloaden.

  Het enige Pro aan Apple’s apparaten is de bankrekening waarop het geld bij Apple binnenkomt.

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  Ik mis de tijden dat er 1 iphone per aankondiging kwam. De standaard iphone 12, dat zou het vlaggenschip moeten zijn. Niet de iphone 12 + max pro deluxe voor 2000 euro.

 • Profielfoto
  Prof Dr Jan Onderwater

  Ik snap nooit zo goed waarom veel mensen zich zo opwinden over iPhones die ze sowieso niet kopen. Doen ze dat ook over de nieuwe Audi A8 of Mercedes S klasse?

  ik ben benieuwd wat de verschillen zullen zijn tussen de 12Pro en de 12Pro Max, behalve de grote en de accu (?). Voor de 100 euro meer zal er geen betere kamera in zitten.

  Oh, btw, het zijn de 12 pro modellen waarvan de geruchten zeggen dat ze lidar krijgen. Niet de 12.  Ben benieuwd of dit betere achtergrond onscherpte gaat brengen en of day ook in video het geval gaat worden.  Heb nog niet veel betrouwbare geruchten gehoord/gelezen over de megapixel count.

 • Profielfoto
  Caszz

  @San402 Ja, ik ben ook benieuwd wat die mini gaat worden. En of ik veel fratsen niet ga missen 😉 Maar wel benieuwd naar de fratsen die er dan wel opzitten. Ik wacht geduldig af.

 • Profielfoto
  RW076

  lol een max pro blabla oncomfortabel in de hand!

  De 6S was de laatste die niet echt oncomfortabel was. (al weet ik even niet hoe je iets noemt wat tussen comfortabel en oncomfortabel in zit)
  Apple gaat de goede kant op, beetje jammer dat ze hun gewone telefoon opeens mini gaan noemen, maar soit het beestje moet ook een naam hebben.

  Ik hoop dat er vanaf nu altijd een “mini” variant blijft uitkomen, en dat deze maximaal de aankomende grote krijgt (liefst nog kleiner).
  Ben al zo lang zo klaar met die lellen van apparaten, waar je kramp van in je handen krijgt.

 • Profielfoto
  dolfke

  Zie de pro max als een statussymbool.
  Da kan nooit duur genoeg zijn !

  Zo een ding gaat al gauw 6 jaar mee … 200€ per jaar is nou echt nie de wereld.

 • Profielfoto
  JP

  Kan niet over andermans portemonnaie beschikken. Via een abonnement inclusief lening, want dat is het uiteindelijk, betaald je uiteraard de telefoon maar gespreid. Ik heb nu de Xs Max en die bevalt uitstekend.