Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 22 september 2020

Lekker onthult iPhone 12 namen: naast de Pro nu ook een mini [updated]

De onthulling van de iPhone 12 komt steeds dichterbij. Inmiddels hebben we al een goed beeld van wat kunnen verwachten, maar de namen van de toestellen waren nog onduidelijk. Daar is nu verandering in gekomen. Een lekker beweert deze al te weten en daar zit een verrassende nieuwe naam tussen.

Het gaat om @L0vetodream. Via Twitter heeft deze lekker al vaker interessant Apple gerelateerd nieuws naar buiten gebracht. Regelmatig bleek deze persoon het ook bij het juiste eind te hebben. Er is dus een kans dat zijn voorspelling van de nieuwe iPhone 12 namen ook gaat kloppen. Als dit zo is, gaan we kennismaken met een nieuwe model.

Apple let op de kleintjes

Het lijkt erop dat Apple de lijn van de iPhone 11 gaat doortrekken naar de iPhone 12. We zien namelijk dezelfde aanduidingen. Zo krijgen we naast de gewone iPhone 12 ook een 12 Pro en een 12 Pro Max. In het verleden wilde Apple nog wel eens wisselen van naamgeving. Zo zagen we in de afgelopen jaren ook de S, Plus, X en R voorbijkomen.

De iPhone 12 gaat naar alle waarschijnlijkheid dus de iPhone 11 achterna. Althans, grotendeels. Dit jaar verschijnen er namelijk geen drie, maar vier verschillende versies van de smartphone. Apple houdt dit jaar ook rekening met mensen die letterlijke kleine broekzakken hebben.

Apple komt met de iPhone 12mini

Naast de 6,1-inch en 6,7-inch modellen verschijnt er ook een 5,4-inch versie van de iPhone 12. Hiermee lijkt Apple gehoor te gaan geven aan de roep om een kleinere iPhone. Dit model is door dunnere schermranden zelfs kleiner dan de iPhone SE die eerder dit jaar verscheen. Om duidelijk te maken dat dit echt een kleine versie is, heeft Apple volgens @L0vetodream besloten om voor de naam iPhone 12mini te gaan.

https://twitter.com/L0vetodream/status/1308009156486467584

Wat opvalt is dat mini met een kleine ‘m’ geschreven is. Dit is ook het geval bij de iPad mini. Nog opmerkelijker is dat 12 en mini aan elkaar zijn geschreven. Het is dus iPhone 12 Pro en iPhone 12mini. Althans, als @L0vetodream het bij het juiste eind heeft. Inmiddels doen er al meer geruchten de ronde over de mini. Zo zou deze zeer compacte iPhone over een OLED display gaan beschikken en wellicht een afwijkende chip, zoals je hieronder kan lezen. En of dat alles werkelijkheid worden? Daar gaan we hopelijk spoedig achter komen. De verwachting is dat Apple de iPhone 12 ergens in oktober gaat onthullen.

Wat voor een SoC krijgt de mini?

Het zou overigens zómaar kunnen dat de mini helemaal niet met een A14 chip wordt uitgerust. Volgens Twitteraar Mauri QHD heeft Apple een zogenaamde B14 chip in de maak. Het is ons echter niet helemaal duidelijk wat dat precies inhoudt. Zo’n B14 chip kan van alles zijn, zoals een energiezuinigere en/of minder snelle A14 of een compleet nieuwe chip. Ook wist Mauri QHD niet te vertellen of deze chip speciaal voor de mini bedoeld is of wellicht voor een toekomstige SE2 of zelfs een SE3.

Mauri QHD is totaal niet bekend als lekker, dus voorlopig nemen we dit nog maar even met een flink korreltje zout. Verder vinden we de ook timing een beetje vreemd. Als Apple echt aan zo’n B14 SoC zou werken, zouden we dat normaal gesproken wel eerder gehoord hebben, dan zo kort voor de presentatie. Aan de andere kant zou het wel een logische keuze kunnen zijn voor een kleine, compacte 5,4-inch iPhone 12. Zijn grotere broers zouden dan de echte opvolgers voor de iPhone 11 en 11 Pro worden.

Ondanks dat de iPhone 12 niet werd aangekondigd tijden het september event, zijn we tijdens deze presentatie toch weer wat meer te weten gekomen over de nieuwe smartphone-lijn. Wat dat is, lees je hier.

Reageer op artikel:
Lekker onthult iPhone 12 namen: naast de Pro nu ook een mini [updated]
Sluiten