Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 7 september 2020

‘Apple brengt de 6.1-inch iPhone 12 en iPhone 12 Pro als eerste op de markt’

In de wandelgangen is het inmiddels duidelijk: Apple brengt dit jaar vier nieuwe iPhone 12-modellen op de markt. Het 6.7-inch en 6.1-inch model zullen onder de “Pro”-vlag naar buiten worden gebracht. Dit model is mogelijk voorzien van een triple-camerasysteem, waar de 5.4-inch model en het reguliere 6.1-inch model het met twee camera’s op de achterkant moeten doen.

Wegens vertraging in de ontwikkeling en de productie van de telefoons, lijkt er een gesplitste lancering op de planning te staan. Volgens DigiTimes zorgt dat ervoor dat we eerst met de twee 6.1-inch iPhone 12-modellen aan de slag kunnen gaan.

DigiTimes duidelijk: 6.1-inch iPhone 12 modellen als eerst

Het is niet de eerste keer dat DigiTimes dit bericht naar buiten brengt. Een tijdje geleden maakte de website al bekend dat de 6.7-inch en 5.4-inch iPhone 12-modellen pas na de 6.1-inch modellen zouden verschijnen. Iets dat de website, met behulp van een bron binnen een leverancier, nog eens naar buiten brengt. De “bevestigende” informatie is afkomstig van een leverancier van moederborden voor de iPhone 12 en is gebaseerd op de planning voor het verschepen ervan.

Volgens de bron begon het bedrijf in juli al met het verschepen van de SLP-borden van de 6.1-inch modellen. De verscheping van de moederborden van het 5.4-inch model en 6.7-inch model ging pas in de tweede helft van augustus van start. Dit zou dus kunnen betekenen dat die modellen tegelijkertijd getoond worden door Apple, maar dus wel pas later te verkrijgen zijn. Iets dat we in 2017 ook al zagen met de lancering van de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X.

iPhone X
De iPhone X

Ondanks het feit dat DigiTimes voor de tweede keer deze planning naar buiten brengt, zorgt het wel voor enige verwarring. Bloomberg liet zich eerder ook al uit over de lancering van de iPhone 12-serie. Volgens dat medium begint Apple met het 5.4-inch model en het 6.1-inch model. De verwachting is dat dit de meer betaalbare modellen zijn, die later worden aangevuld door de Pro-modellen. Een bericht dat niet aansluit om datgeen dat de leverancier vandaag, via DigiTimes, naar buiten brengt.

‘Aankondiging evenement deze week’

Lekker Jon Prosser beweert dat de iPhone 12 modellen in de week van 12 oktober worden aangekondigd. Prosser liet zich eerder dit jaar al uit over de komst van de iPhone SE (2020) en had het, op gebied van de lancering, bij het juiste eind. Volgens de lekker zijn de 5.4-inch en 6.1-inch modellen kort na dat evenement te bestellen. De Pro-modellen verschijnen op hun beurt pas in November.

Echter lijkt Prosser er zeker van te zijn dat we deze week wel wat krijgen van Apple. Zo verwacht hij de aankondiging van een nieuwe iPad en Apple Watch. De komst van de producten zouden dinsdag 8 september per persbericht bekendgemaakt moeten worden. Bloomberg journalist Mark Gurman gelooft daar niet in en verwacht deze week de aankondiging van het iPhone 12-event.

Dat er morgen iets staat te gebeuren, dat lijkt duidelijk te zijn. Wat dat precies is, weten we overigens morgen pas. Hou de website dus goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple brengt de 6.1-inch iPhone 12 en iPhone 12 Pro als eerste op de markt’
Sluiten