iPhone 12 mini: concept laat ons kennis maken met 5.4-inch iPhone

Door: Jelle van Es - 5 reacties
iPhone 12 mini concept
(Afbeelding: Youtube)

Gisteren hadden we al een mooi concept van de vierde generatie iPad Air. En dat soort berichten vallen in de smaak, waardoor we blij zijn dat we nu kunnen kijken hoe een 5.4 inch iPhone er uit ziet in de vorm van de iPhone 12 mini.

We denken al een tijdje te weten dat Apple werkt aan vier verschillende soorten van de iPhone 12. De kleinste daarbij is de 5.4 inch versie, wat de kleinste variant is die het bedrijf in lange tijd heeft gemaakt. Daardoor zou je het wel de iPhone 12 mini kunnen noemen.

De iPhone 12 mini in beeld

Het concept van deze iPhone 12 mini is gemaakt door The Hacker 34, die wel vaker concepten maakt. Uiteraard is dit dus gebaseerd op wat geruchten en is het maar afwachten om te zien hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Maar het is wel interessant om in de video de vergelijking te zien met de huidige iPhone SE, waarbij dit concept een slag kleiner is. Handig voor wie graag zijn smartphone in zijn broekzak heeft zitten zonder dat deze in de weg zit. Bekijk de video hieronder.

In het concept van deze iPhone 12 mini wordt er gesproken over een Super Retina display met een resolutie van 2079 bij 960, waardoor je een pixeldichtheid van 386 per inch hebt. Aan de achterkant vinden we twee camera’s, vergelijkbaar met het instapmodel van de iPhone 11. Het gaat daarbij om een 12MP Wide Angle en een 12MP Ultra-Wide lens. Met de bekende flitser kun je dan ook in het donker een goed plaatje schieten. Hij zou draaien op de A14 Bionic Chip, kan draadloos opgeladen worden, kent Face ID, ondersteunt 5G en meer. Kortom, een concept waarvan je hoopt dat het echte product in de buurt komt.

Nog even wachten

Het is echter nog even wachten totdat we deze iPhone 12 mini in het echt gaan zien. Volgens het laatste gerucht zou er volgende week een Apple-evenement gehouden worden, maar ook dat moeten we nog eerst zien en dan geloven.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Elke keer als ik een glimp van die brede notch zie voorbij komen scroll ik direct door. Dat is nu wel klaar hoor.

 • Profielfoto
  Geert

  Gisteren hadden we al een mooi concept van de vierde generatie iPad Air

  Hahah mooi. @Jelle, heb je de comments gelezen onder dat bericht van gisteren? Dat concept werd nou niet echt mooi gevonden…

   

 • Profielfoto
  SvS

  Haha! Ja, die gaat er gewoon komen bij alle modelle iPhone 12.

 • Profielfoto
  Sannetju

  Notch…? ……. O ja nu zie ik het ? valt me nu pas op …op mijn iPhone X zit die ook ? geen probleem toch.. ik kijk uit naar de iPhone 12 met notch?

 • Profielfoto
  RW076

  Het boeit me werkelijk geen kont hoe hij er uit ziet. Als hij maar KLEIN is.
  5,4 lijkt het te worden, maar kleiner had zeker ook gemogen.