iPhone 12 krijgt geweven oplaadkabel: eerste foto’s lekken uit

Door: Jelle van Es - 9 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

De oplaadkabels van de iPhone hebben een geschiednis van dat ze op een gegeven moment beschadigd raken en je ze moet vervangen. Voor de iPhone 12 ziet het er naar uit dat deze geleverd gaan worden met een geweven oplaadkabel.

Deze nieuwe geweven oplaadkabel zou geleverd gaan worden met de nieuwe iPhone 12-modellen. Het gaat om een Lightning naar USB-C kabel. Deze was eigenlijk al in juli gelekt, maar nu zijn er een aantal nieuwe foto’s van verschijnen van de kabel die je straks in je doosje bij je nieuwe smartphone krijgt.

iPhone 12 krijgt geweven kabel

Hoewel de kans groot is dat de iPhone 12 een oplaadblok mist, daar de meeste consumenten al zo’n ding thuis hebben liggen, daar zou een geweven kabel geen slecht plan zijn. Over het algemeen gaan dit soort kabels langer mee en is de kans iets kleiner dat ze volledig in de knoop raken wanneer je ze in een bak met andere opladers gebruikt. Want de gemiddelde Lightning-kabel gaat nu een paar maanden goed mee, waarna er wat beschadigingen optreden. En daarmee loop je gevaar jezelf en je smartphone te beschadigen.

Naast de verwachting dat deze geweven kabel langer mee gaat, kan deze Lightning naar USB-C er ook voor zorgen dat je iPhone een stuk sneller wordt opgeladen. Naar verluid zou je binnen een half uur daarmee je iPhone 12 voor de helft van stroom kunnen voorzien. Dan moet je alleen wel even een oplaadblokje hebben met USB-C, dus daarmee maak je eventueel wat extra kosten.

Niet voor het eerst

Voor de iPhone en iPad zou het voor eerst zijn dat er een geweven kabel wordt geleverd. Maar het is niet voor het eerst dat Apple een soortgelijke kabel op de markt brengt. Er is nu al een geweven Thunderbolt Pro kabel, een zwarte geweven USB-C naar Lightning kabel die met de Mac Pro wordt geleverd en een geweven powerkabel voor de Homepod. Wil je meer lezen over alles wat we denken te weten over de iPhone 12? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Naar verluid zou je binnen een half uur daarmee je iPhone 12 voor de helft van stroom kunnen voorzien.

  Ondertussen bij de concullega’s:

 • Profielfoto
  Night

  Kan nooit gezond zijn  voor de batterij

 • Profielfoto
  Arthur345

  Want de gemiddelde Lightning-kabel gaat nu een paar maanden goed mee, waarna er wat beschadigingen optreden

  Heb er hier twee liggen die jaren zijn meegegaan gelukkig, één ervan is na drie jaar overleden. Best netjes.

 • Profielfoto
  hansz

  Ik heb Lightning-kabels liggen van 4 jaar terug en die zij nog als nieuw. Net als met elke stekker moet je een kabel nooit aan de kabel zelf uit een contact trekken maar via het stekkertje wat er aan vast zit. Alles kan stuk.

 • Profielfoto
  hansz

  KarelWillem op 25 september 2020 13:16

  Naar verluid zou je binnen een half uur daarmee je iPhone 12 voor de helft van stroom kunnen voorzien.

  Ondertussen bij de concullega’s:

  Maar wat heb je aan een toestel met een 65 watt oplader die op nummer 1 staat aangaande het automatisch agressief afsluiten van draaiende achtergrond apps?

 • Profielfoto
  Frans

  Deze nieuwe geweven oplaadkabel zou geleverd gaan worden met de nieuwe iPhone 12-modellen. Het gaat om een Lightning naar USB-C kabel.

  Hoewel de kans groot is dat de iPhone 12 een oplaadblok mist, daar de meeste consumenten al zo’n ding thuis hebben liggen

  Want de gemiddelde Lightning-kabel gaat nu een paar maanden goed mee, waarna er wat beschadigingen optreden.

  Ik heb meerdere oplaadblokken met USB-A aansluiting, niet één met USB-C. Ik vermoed dat dit voor meer mensen zal gelden (misschien wel de meeste?), die zullen dan, net als ik, niet blij zijn met een Lightning naar USB-C kabel omdat ze dan een nieuw oplaadlaadblok moeten aanschaffen of een of andere USB-A naar USB-C adapter (als die bestaan?).

  (Idee voor een poll: heb jij al een USB-C oplaadblok thuis liggen?)

  Wat de gemiddelde levensduur van een Lightning-kabel betreft, bij mij is nog geen enkele Lightning (of 30-pins) kabel stuk gegaan en ik heb kabels van meer dan 8 jaar oud. Ik vraag me dan af wat sommige mensen doen waardoor er na een paar maanden beschadigingen optreden? En klopt het wel dat een gemiddelde Lightning-kabel maar een paar maanden goed mee gaat?

  (Idee voor een poll: hoe lang doe jij (gemiddeld) met een Lightning kabel (van Apple)?)

 • Profielfoto
  Melle

  Nice. Hou wel van dat soort kabels. En beter laat dan nooit

 • Profielfoto
  KarelWillem

  hansz op 25 september 2020 16:53
   
  … Maar wat heb je aan een toestel met een 65 watt oplader die op nummer 1 staat aangaande het automatisch agressief afsluiten van draaiende achtergrond apps?

  Oneplus 8T is nog niet eens uit. Dus waar je dat vandaan haalt?!

  Daarnaast heb ik een OP 7 Pro, en swipe ik razendsnel van openstaande app naar openstaande app. In tegenstelling tot op mijn iPad bijvoorbeeld, die alles telkens weer opnieuw lijkt te moeten laden.

  Verder heeft dat allemaal weinig te maken met het snel laden van je device lijkt me. .;)

   

 • Profielfoto
  Bonkers

  De LILLHULT geweven kabel van IKEA. Beste oplaadkabel die ik ooit gehad heb. Ennuh … Eur 10.