Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 28 september 2020

iPhone 12 komt mogelijk eerder dan normaal uit in Zuid-Korea

De iPhone 12 komt later uit dan normaal. Toch is er mogelijk een land dat het toestel eerder krijgt dan de voorganger: Zuid-Korea.

Het is nog steeds de vraag wanneer de iPhone 12 precies uitkomt. Dat de nieuwe telefoon van Apple niet werd gepresenteerd tijdens het Time Flies-evenement lag in de lijn der verwachtingen. Tijdens de presentatie kwam Apple met verschillende nieuwe iPads, Apple Watches en verschillende diensten. Apple liet eerder al weten dat het toestel later dan normaal zal verschijnen.

Komt de iPhone 12 uit in oktober?

Vermoedelijk zal de telefoon ergens in oktober gepresenteerd gaan worden. Verschillende geruchten gaan over een event tijdens 13 oktober, al heeft Apple dat nog steeds niet bevestigd. Meestal is de telefoon daarna snel verkrijgbaar over de hele wereld, maar dat is niet zo in Zuid-Korea. In het land komt het toestel vaak een maand later dan normaal uit.

Zuid-Korea is natuurlijk het grondgebied van Samsung. Het Koreaanse merk weet dan ook een enorm marktaandeel te pakken. Maar liefst 67 procent van de smartphones in het land is een Samsung. Apple moet het met haar iPhone doen met 19 procent. Door de iPhone 12 daar nu sneller uit te brengen hoopt het bedrijf wat marktaandeel terug te winnen.

Apple in Zuid-Korea

Vorig jaar kwam de iPhone 11 uit op 25 oktober. Verschillende Koreaanse telecommaatschappijen laten nu aan The Korea Herald weten dat de iPhone 12 eerder gelanceerd wordt dan het normale schema. Het land lijkt dus gelijk met de rest van de wereld de telefoon te krijgen. Als de telefoon op 13 oktober wordt gepresenteerd zal de telefoon waarschijnlijk op 23 oktober verkrijgbaar zijn.

Zuid-Korea is het eerste land waarbij de telecommaatschappijen 5G aanbieden. Dat is er al sinds april 2019. In juli van dit jaar heeft het al acht miljoen gebruikers. Met de iPhone 12 levert Apple haar eerste telefoon die geschikt is voor het 5G-netwerk. De iPhone 12 Pro Max kan zelfs de eerste telefoon in het land worden die de 28GHz band voor 5G gaat gebruiken. De telefoons van Samsung kunnen dat nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 komt mogelijk eerder dan normaal uit in Zuid-Korea
Sluiten