Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 2 september 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 11 in eerste helft van 2020 de meest verscheepte smartphone

Het eerste half jaar van 2020 was er één met vele onzekerheden dankzij de huidige crisis. Er was de verwachting dat Apple het minder goed zou doen met de iPhone 11, maar dat blijkt niet helemaal zo te zijn

Volgens een onderzoek van Omdia blijkt dat de iPhone 11 de meest verscheepte smartphone van het eerste half jaar te zijn. Verscheept is in deze een boekhoudkundige term en betekent dat hij naar de winkel is verstuurd, maar niet per se verkocht hoeft te zijn. Vaak is het verschil tussen verscheept en verkocht klein.

iPhone 11 doet het goed

Als we kijken naar het overzicht, dan zien we dat de iPhone volgens Omdia wereldwijd zo’n 37,7 miljoen keer is verscheept. Dat is bijna elf miljoen meer exemplaren dan wat de iPhone XR in de eerste helft van 2019, zonder crisis, wist te bereiken. Die smartphone werd destijds 26,9 miljoen verscheept. Dit jaar zien we die smartphone ook nog in het overzicht op een zesde plek met 8 miljoen verscheepte exemplaren. Bekijk het complete overzicht hieronder.

iPhone 11 verscheept
Het aantal verscheepte smartphones

Naast de iPhones zien we ook een viertal smartphones van de Chinese techgigant Xiaomi. Met de Redmi Note 8 hebben ze hun best presterende smartphone met 11 miljoen verscheepte exemplaren. Samsung heeft de andere smartphone in de top tien met de Galaxy A51 op de tweede plek. Naast de iPhone 11 zien we dat de iPhone SE, de versie die dit jaar is uitgebracht, het ook goed heeft gedaan met 8,7 miljoen verscheepte exemplaren.

Pro Max doet het ook goed

Naast de gewone iPhone 11 zien we in de top tien nog twee andere toestellen uit de familie. Met 7,7 miljoen verscheepte exemplaren was de Pro Max ook in trek en deed het de Pro het met 6,7 miljoen het ook goed. In totaal is de complete familie wereldwijd 52,1 miljoen keer verscheept. En nu is het de vraag of de iPhone 12 straks aan dat succes kan tippen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 11 in eerste helft van 2020 de meest verscheepte smartphone
Sluiten