Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 24 september 2020

‘iPad Pro met miniLED verschijnt in het vierde kwartaal van dit jaar nog’

Het is de verwachting dat we eind dit jaar een nieuwe versie van de iPad Pro gaan krijgen en dat deze binnenkort wordt aangekondigd. En als we af moeten gaan op de bekende analist Ming-Chi Kuo, dan krijgen we ook nog een variant met miniLED dit najaar.

Eerder was er al een rapportage uitgegeven over deze miniLED display, welke in 2021 zou gaan verschijnen. Maar nu zou er sprake zijn dat een nieuwe iPad Pro al dit jaar gebruik gaat maken van het nieuwe backlight systeem.

iPad Pro met miniLED

Het was al de verwachting van Ming-Chi Kuo dat de iPad Pro van 12,9 inch gebruik zou gaan maken van de miniLED backlight, maar dat deze pas in 2021 zou gaan verschijnen. Maar nu het nieuwe model komt nu eind dit jaar, waardoor we dus ook een variant met de nieuwe techniek kunnen gaan verwachten. Het zou een alternatief gaan zijn voor een OLED-scherm. Deze zullen wel gebruikt gaan worden voor de iPhone 12-modellen, maar wanneer het aankomt op grotere schermen, dan lijkt het er op dat Apple meer oren heeft naar een IPS-LCD scherm, maar dan met een miniLED achtergrond.

iPad Pro 2020
Deze heeft nog geen miniLED

Dit zou hetzelfde effect gaan geven als een OLED-scherm. Deze combinatie zorgt voor een hoge contrast ratio, verhoogde brightness, diepere zwarte kleuren en een betere manier om met energie om te gaan. Daarnaast zou deze combinatie ook op bepaalde punten beter zijn dan OLED. miniLED met een IPS-LCD scherm zou een minder grote kans hebben om te maken krijgen met burn-out problemen en heeft een langere levensduur. De technologie zou wel iets duurder zijn, maar Apple zou volgens Kuo bezig zijn met het overleggen met verschillende fabrikanten om zo de prijs te drukken.

De eerste stappen

Toch is de kans aanwezig dat de nieuwe iPad Pro met miniLED in eerste instantie aan de ietwat prijzige kant is. De kosten voor de nieuwe techniek zouden volgens Kuo in 2021 met 50 procent in kosten dalen en in 2022 nog eens met 35 procent dalen.

Reageer op artikel:
‘iPad Pro met miniLED verschijnt in het vierde kwartaal van dit jaar nog’
Sluiten