Jelle van Es
Jelle van Es App Store 14 september 2020

iOS is een prachtige game rijker: klassieker The Unfinished Swan nu beschikbaar

Game op de smartphone is natuurlijk al een paar jaar de gewoonste zaak van de wereld. Waar we tien jaar geleden blij waren dat we een game als Fieldrunners op onze iPhone konden spelen, daar zijn vandaag de dag diverse consolegames beschikbaar. Met The Unfinished Swan krijgen we er een nieuwe parel bij.

Maar er is ook minder goed nieuws. Zeker wanneer je gewend bent geraakt aan de luxe van de Apple Arcade. The Unfinished Swan valt buiten dit programma. Dat betekent dus dat je de game gewoon ouderwets moet aanschaffen om hem te spelen.

The Unfinished Swan op de iPhone

The Unfinished Swan is een game die in 2012 verscheen. Destijds kwam de game uit op de PlayStation 3 en was het de eerste titel van de Amerikaanse Giant Sparrow. De ontwikkelaar heeft naast deze game nog de game What Remains of Edith Finch uitgebracht en is daarmee een ontwikkelaar die vooral verhalende games brengt, waarbij het vak niet helemaal duidelijk is wat er van de speler wordt verwacht. Maar terwijl je het speelt, ga je er steeds meer van genieten. Wat dat betreft past hij goed in het rijtje met andere klassiekers zoals Flower en Journey. Deze games zijn overigens wel door een andere ontwikkelaar gemaakt, maar dat terzijde. Om je alvast een beeld te geven van wat de game biedt, is deze onderstaande trailer voor de PlayStation 3-versie de moeite waard.

Qua verhaal draait The Unfinished Swan om het personage Monroe. Zijn moeder is onlangs overleden. Als schilder was zij iemand die nooit haar schilderijen heeft afgemaakt. Terwijl hij als wees wordt opgenomen mag hij één schilderij meenemen, waarbij hij kiest voor een schilderij met een zwaan die zijn nek mist. Op een nacht wordt hij wakker en merkt hij dat de zwaan weg is van het schilderij. Hij zet de achtervolging in, waarbij hij terecht komt in een mysterieuze wereld voor schilderijen. Met zijn magische kwast van zijn moeder moet hij daar een weg door vinden, terwijl hij puzzels al schilderent oplost.

Kost een paar euro

The Unfinished Swan is echt een mooie game, die je nu voor een paar euro in huis kunt halen.

Reageer op artikel:
iOS is een prachtige game rijker: klassieker The Unfinished Swan nu beschikbaar
Sluiten