Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 18 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple slaat iOS 14.1 over en gaat direct naar 14.2 (en dat komt mogelijk door de iPhone 12)

Afgelopen woensdag is Apple begonnen met het uitrollen van iOS 14 en iPadOS 14. Dankzij deze nieuwe versies van beide besturingssystemen kun je nu nog meer uit je iPhone en iPad halen. Toch is dat geen reden voor Apple om achterover te leunen, want het bedrijf is al druk bezig om beide versies nog beter te maken.

Slechts een paar dagen na het uitrollen van iOS 14 en iPad OS 14 is er al een nieuwe versie verschenen. Nog niet voor de gewone gebruiker, maar al wel voor ontwikkelaars. Zij vinden in hun instellingen namelijk al de update naar versie 14.2. En dat is opmerkelijk, want iedereen vraag zich nu af wat er met versie 14.1 gebeurd is.

Is iOS 14.1 speciaal voor de iPhone 12?

Waarom Apple besloten heeft om in één keer van 14 naar 14.2 te gaan, is een raadsel. Er gaan verschillende theorieën rond. Zo beweert MacWorld dat het wel eens iets te maken kan hebben met de iPhone 12. Het is het mogelijk dat de nieuwe iPhone geleverd wordt met 14.1. Binnen deze versie zouden dan kleine aanpassingen zijn zodat deze optimaal werkt voor de iPhone 12.

iPad Air
De nieuwe iPad Air in vijf verschillende kleuren.

Wanneer de iPhone 12 in de winkel ligt, kunnen deze en oudere iPhone modellen gereed gemaakt worden voor iOS 14.2. Ditzelfde geldt dus ook voor de iPad. iPadOS 14.2 wordt nu uitgerold voor ontwikkelaars omdat 14.1 mogelijk alleen bedoeld is voor de nieuwe iPad Air. Deze versie van de populaire tablet gaat een flinke make-over krijgen en is verkrijgbaar vanaf oktober.

Ook nieuwe versies van watchOS en tvOS

Dit zou ook verklaren waarom Apple er bij de Apple Watch wel voor gekozen heeft om naar een .1 versie te gaan. watchOS 7.1 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en gaat dus niet meteen over naar 7.2. Dit zou kunnen zijn omdat beide nieuwe versies van de Apple Watch (de Series 6 en de SE) nu al beschikbaar zijn,

Als je het zo stelt, klinkt het allemaal heel logisch. Helaas is er nog een software-update die deze theorie onderuit haalt, namelijk tvOS. Ook deze slaat 14.1 over en gaat direct naar 14.2. En zover wij weten staat er geen nieuwe Apple TV op de planning. Heb jij enige idee waarom Apple besloten heeft om 14.1 over te slaan? Laat het dan weten in de comments.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple slaat iOS 14.1 over en gaat direct naar 14.2 (en dat komt mogelijk door de iPhone 12)
Sluiten