iOS 14-widgets zorgen voor creativiteit: gebruikers toveren thuisscherm om

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
iOS 14 privacy tracking adverteerders
(Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Met de release van iOS 14 introduceert Apple widgets voor het thuisscherm. Met die widgets kun je je home screen personaliseren met allerlei apps, die informatie weergeven die je snel kunt bekijken. Je hoeft daarvoor de app niet te openen. Thuisschermen op iPhones zullen er voortaan dus heel anders uitzien.

Ondanks het feit dat er momenteel nog maar weinig third-party widgets zijn, delen iOS 14-gebruikers wereldwijd alsnog hun thuisschermen met elkaar op Twitter (verzameld door Macrumors). Je kunt de verzameling thuisschermen op Twitter volgen door de hashtag #iOS14HomeScreen te volgen. Enkele grote merken hebben al widgets uitgebracht, waaronder Google, IMDb en Twitch. Eén van de grote afwezigen van dit moment is Spotify. Maar wanneer je TuneTrack installeert vanuit de App Store, dan kun je ook in een oogopslag zien welk nummer er nu draait. Die applicatie is gratis te downloaden.

Populaire widgets op iOS 14

Eén van de meest populaire widgets voor iOS 14 is op dit moment Widgetsmith. Ook deze app is gratis te downloaden uit de App Store. Hiermee maak je widgets en kun je alles mooi persoonlijk maken dankzij de aanpassingsmogelijkheden. Je maakt hiermee kleine en grote widgets, van apps als Tijd, Gezondheid, Foto’s en meer. Er is ook een abonnement beschikbaar waarmee je nog meer mogelijkheden krijgt.

ColorWidgets is ook zo’n app die heel vaak voor komt. De app, die gratis te downloaden is, biedt tijd- en batterijwidgets aan. Meer premium stijlen zijn los te koop voor een vast bedrag, de rest is gratis.

Daarnaast komen er heel veel weerwidgets voorbij. Opvallend is echter dat Apples eigen Dark Sky nog geen widgetondersteuning voor iOS 14 gekregen heeft. Verder is opvallend dat er drie andere populaire categorieën zijn, namelijk fitness en voeding, financieel en reizen. Door op de bovenstaande hashtag te klikken kom je misschien nog een tof idee tegen voor je eigen thuisscherm.

Macrumors

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  jeroengroter

  Wat ik erg mis is een “favoriete contacten” widget. Dit was de enige die ik gebruikte en nu dus weg… Komt dat terug? Is er een betrouwbare 3rd party widget voor? Die omweg met Shortcuts heb ik bekeken, maar is niks, kost veel teveel ruimte… Tips?

 • Profielfoto
  hansz

  Het stapelen van de widgets vind ik bijzonder handig maar bij mij blijven ze wel gewoon op het scherm staan waar ze stonden, dus op 1 scherm links, want ik hoef ze niet op het beginscherm. Een ander hoeft niet meteen te zien wat er b.v. in mijn agenda staat als ik mijn toestel open. Tot een jaar of 4 geleden had ik meestal een Android toestel en de laatste periode gebruikte ik juist steeds minder widgets dus heb ik er nooit moeite mee gehad dat ze bij een iPhone niet op het beginscherm konden. De app Widgetsmith heeft wel een bijzonder slechte beoordeling in de appstore, dus vraag ik mij af hoe populair zo’n app kan zijn.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Geweldig. Dan heb je een 10.x inch iPad en kun je eindelijk lekker gebruik maken van widgets.

  Oh, wacht…

 • Profielfoto
  iDeMi

  Het zo fijn zijn van Apple als ze de gebruiker de optie geven om het widget scherm (het linkse scherm) uit te kunnen zetten. Naar mijn mening is dat niets anders dan een gewoon scherm op de iPhone.

  Verder zou het veranderen van de volgorde van de home screens in edit mode een mooie toevoeging zijn.