Apps om thuisscherm aan te passen populairder dan ooit dankzij iOS 14

Door: Thomas Aalderink - 7 reacties
iOS 14 iPadOS
(Afbeelding: screenshot Apple)

Sinds vorige week is iOS 14 beschikbaar. Dankzij deze nieuwe versie van het besturingssysteem kunnen iPhone-gebruikers aan de slag met beeld-in-beeld, de Appbibliotheek, verbeterde berichten en nog veel meer. Stuk voor stuk interessante toevoegingen, maar de populairste vernieuwing lijkt toch de toevoeging van widgets.

iOS-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar met de komst van iOS 14 kunnen ze eindelijk aan de slag met widgets. Dit wordt massaal gedaan en zorgt ook voor een opmerkelijk ontwikkeling in App Store. Apps waarmee je widgets en je thuisscherm kunt personaliseren en aanpassen zijn populairder dan ooit. De twintig populairste apps op dit gebied zijn sinds de lancering van iOS 14 volgens Sensor Tower al 5,7 miljoen keer gedownload.

De populairste thuisscherm apps

Deze verschillende apps doen in de basis allemaal hetzelfde. Ze helpen je om je thuisscherm naar jouw wens aan te passen. Van achtergronden tot applicatie icoontjes en nu dus ook widgets. Dankzij dit soort apps kun je uit nog meer formaten en kleurstellingen kiezen. Hieronder vind je de twintig populairste thuisscherm apps van dit moment.

 1. Widgetsmith
 2. Color Widgets
 3. Photo Widget
 4. Photobox Widget
 5. MemoWidget
 6. Home Photo Widget
 7. Motivation Widget
 8. Ermine
 9. Date Today
 10. Hey Weather
 11. TimeDeck
 12. Widgeridoo
 13. Glimpse 2
 14. Widget Wizard
 15. Widget Web
 16. Locket
 17. ItemMemo
 18. OMDZ
 19. Clock Widget for Home Screen
 20. Photo Widgets
iOS 14 widgets populaire thuisscherm app
Apps om je thuisscherm aan te passen enorm populair. (Afbeelding: Sensor Tower)

Samen werden deze dus 5,7 miljoen keer gedownload, maar dat is vooral aan de top drie te danken. Deze zijn gezamenlijk namelijk verantwoordelijk voor 95% van de downloads. Deze groeiende populariteit is ook goed voor de bankrekening van de apps. De top twintig wist in slechts vier dagen 400.000 dollar op te halen. Dit is vooral te danken aan Widgetsmith. Deze kon tussen 17 en 20 september 370.000 dollar bijschrijven. Widgetsmith en vergelijkbare apps zijn vaak gratis, maar vragen wel een kleine prijs voor specifieke widgets.

iOS 14 widgets zorgen voor nieuw record

Ook andere apps kennen een sterke stijging sinds de lancering van iOS 14. TuneTrack zag bijvoorbeeld een groei van dik 1.800% ten opzichte van de week ervoor. Dit heeft er alles mee te maken dat deze app een widget heeft waarin je Spotify kunt bedienen. De muziekdienst heeft zelf nog geen officiële widget onthult en dus zoeken iOS-gebruikers naar een alternatief. Een andere opvallende stijger is Pinterest. Het digitale prikbord verbrak zijn eigen downloadrecord en heeft dat te danken aan iOS 14.

iMore

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Ce

  Ik kijk over een tijdje nog wel een keer naar de ontwikkeling van de widgets. Ben er op dit moment wel even klaar mee, er komt op dit moment zo verschrikkelijk veel widget “bagger” in de App Store! Talloze widgets zijn niets méér dan een veredeld app icoontje met weinig zeggende informatie. De huidige widgets vind ik, tot op heden althans, een grote teleurstelling.

 • Profielfoto
  Night

  Graag alleen reacties op de concrete inhoud van het artikel en/of berichten van mede-OMT-ers, niet op typfouten, schrijfstijl etc. Die laatste kun je sturen naar [email protected]. Niet ter zake doende reacties worden gewist.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ce op 24 september 2020 17:14
  …er komt op dit moment zo verschrikkelijk veel widget “bagger” in de App Store! Talloze widgets zijn niets méér dan een veredeld app icoontje…

  Ik vind sowieso dat er best veel troep in die Apple App Store staat. Dit is echt niet veel beter dan elke andere app store.

 • Profielfoto
  computer space

  Blijft alles bij elkaar een heel slechte uitvoering van Windows Phone 7.5…… En dan te bedenken dat die 2 jaar geleden bij versie 10 gestopt zijn. Dus iOS is op zijn vroegst in 2027 beter.

 • Profielfoto
  Milez

  Allemaal heel fijn maar intussen is het nog steeds niet mogelijk het icoon van een app-folder aan te passen.

 • Profielfoto
  Bruce27

  heel stom waarschijnlijk maar wat is een widget?

 • Profielfoto
  whaha

  Een klein programmaatje dat bij een app hoort waarmee je kleine opdrachten kunt uitvoeren, vaak ook terwijl de telefoon vergrendeld is. Voor weer, kaarten, muziek, agenda, etc. Op het vergrendelscherm van links naar rechts swipen en dan kom je bij de oorspronkelijke widgets terecht.

   

  Alleen de Speed Dial widget die hoorde bij de Telefoon app is weg. Ik moet nog een vervanging zoeken.