iOS 14 niet naar wens? Dan heeft Apple vanaf vandaag slecht nieuws voor je

Door: Wesley Akkerman - 9 reacties
iOS 14 privacy tracking adverteerders
(Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Sinds vorige week woensdag is het mogelijk de upgrade naar iOS 14 te downloaden voor je iPhone. Mocht die software niet bevallen, om wat voor reden dan ook, dan hebben we slecht nieuws: downgraden naar iOS 13.7 is niet meer mogelijk. Apple signeert die versie van het besturingssysteem namelijk niet meer.

Dit is natuurlijk geen vreemde praktijk. Wanneer er een nieuwe versie van een besturingssysteem beschikbaar is, dan willen bedrijven, waaronder Apple, dat mensen de nieuwste versie installeren en gebruiken. Heel even is er dan nog een opening voor het downgraden, aangezien de software altijd een reden kan bevatten om dat te doen. Maar die opening verdwijnt mettertijd, zodat je toch niet stiekem op die laatste versie achterblijft wanneer dat niet nodig is. Goed voor Apple, want zo kan het bedrijf claimen dat het gros van de gebruikers op de nieuwste versie draait, en goed voor jou, want je bent beter beveiligd en krijgt toegang tot nieuwe functies.

ios 14 weer
Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

Geüpgraded naar iOS 14? Je kunt niet meer terug

De laatste versie die uitkwam voordat iOS 14 werd gelanceerd, was iOS 13.7. Die versie van het besturingssysteem bracht onder meer de bugvrije versie van het notificatiesysteem met betrekking tot corona. Zoals bekend is dat geen speciale app, maar kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van een api (tools voor ontwikkelaars) waarmee ze zelf een app kunnen bouwen. Het iOS is er in elk geval helemaal klaar voor.

Uit extern onderzoek blijkt dat iOS 14 in de smaak valt bij mensen. Mixpanel laat namelijk weten dat ruim 26 procent van alle geschikte gebruikers de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem geïnstalleerd hebben. Daarnaast kwam ook naar buiten dat er al een jailbreak voor het systeem beschikbaar is. Die jailbreak werkt alleen voor iPhones met een A9-chip, vanwege moderne beveiligingsmaatregelen die Apple getroffen heeft voor de nieuwe modellen. Ondertussen wordt iOS 14.2 ook al getest door ontwikkelaars en bèta-testers.

Macrumors

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Laat maar doorkomen die 14.2.

  Want de widget en icon-bug op mijn iPad (die variëren van formaat bij elke klik of draai) maakt me nogal onrustig.

 • Profielfoto
  SvS

  “Verminder beweging” misschien even aanzetten, KW?

  Hier tevreden over nieuwe iOS! 👍🏼👍🏼 Wel hier en daar nog wat kleine slordigheden die wellicht met komende kleine updates verholpen zullen worden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  ‘Verminder wijziging ikoon-formaat’ staat niet in de Instellingen geloof ik. .;)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Maar ‘Verminder beweging’ lijkt er wel degelijk invloed op te hebben. Het is uiteraard een bug, want at random wijzigen van de formaten van mijn ikonen en widgets kan niet de bedoeling zijn. Maar voor nu ben ik er even vanaf.

  Bedankt voor de tip!

 • Profielfoto
  donut

  Dat is wel heel erg snel van Apple- ze pushen die iOS 14 enorm en dat zal voor BigSur niet anders zijn.

  Het viel me al op dat het zeer moeilijk is om oude systeem versies te downloaden ook al kan je computer de laatste gewoonweg niet draaien.

  Errug vervelend van Apple.

 • Profielfoto
  Bruce27

  wat een ergerniswekkende, bijna onbruikbare agenda is ervan gemaakt…. probeer maar eens datum en vooral tijd aan te passen/in te stellen. dat kost je nu een minuut. volkomen onnodige “verbetering”, eerder een enorme achteruitgang. en van de rest van de upgrade merk ik weinig behalve lastig juist. (bv de camera vinden, de icoontjes) nee, ik zie de verbetering niet. Misschien gebruik ik het ding veel te basic en moet je nog meer applefreek zijn om het nuttig te vinden?

 • Profielfoto
  henq

  Bruce27 op 1 oktober 2020 16:44
  wat een ergerniswekkende, bijna onbruikbare agenda is ervan gemaakt…. probeer maar eens datum en vooral tijd aan te passen/in te stellen. dat kost je nu een minuut.

   

  Ik had niet meteen door dat je uren en minuten kan “scrollen”, omdat bij tap het keyboard verschijnt. Maar tap and hold , dan kan je de uren en minuten ‘schuiven’.

 • Profielfoto
  fatteman

  Wat mij betreft is vooral het overzicht van de agenda een achteruitgang. Dagen en afspraken zijn lastig te onderscheiden. Een duidelijker streep tussen de dagen zou helpen, maar daar wordt het niet mooier van verwacht ik.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  henq op 1 oktober 2020 17:13

  Bruce27 op 1 oktober 2020 16:44
  wat een ergerniswekkende, bijna onbruikbare agenda is ervan gemaakt…. probeer maar eens datum en vooral tijd aan te passen/in te stellen. dat kost je nu een minuut.

   

  Ik had niet meteen door dat je uren en minuten kan “scrollen”, omdat bij tap het keyboard verschijnt. Maar tap and hold , dan kan je de uren en minuten ‘schuiven’.

  Dankjewel, dat is zoveel beter als het typen:)